Cuetes de rapet amb samfaina de pebrots i romesco

INGREDIENTS

  • 4 cuetes de rapet sense la pell

    1 ceba tendra

    1 pebrot verd

    1 pebrot vermell

    1 pebrot groc

    3 tomates madures

    1 cabeça  d'alls

    4 pebrots de romesco (remullats en aigua freda)

    100 g d'avellanes torrades

    50 g d'ametlles torrades

    2 llesques de pa torrat

    q/s Oli d'oliva extra verge

    q/s Vinagre agredolç de vi negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comenceu per fer el romesco. Escaliveu les tomates i la cabeça d'alls.
  2. En un morter piqueu les avellanes i les ametlles torrades amb un polsim de sal. Afegiu-hi les tomates i els alls escalivats i pelats, i la polpa dels pebrots de romesco, i feu-ne una pasta. Incorporeu-hi un xic d'aigua tèbia. Aneu-ho lligant amb un bon raig d'oli i un petit raig de vinagre. Poseu-ho a punt de sal. Reserveu.
  3. Peleu la ceba i talleu-la a daus petits. Ofegueu-la en una cassola amb un raig d'oli.
  4. Renteu els pebrots, talleu-los a daus com la ceba i afegiu-los a la cassola. Deixeu-los coure poqueta estona, que no perdin el color.
  5. Poseu una paella al foc amb un rajolí d'oli i marqueu les cuetes de rapet amb un polsim de sal. Deixeu-les acabar de coure al forn.
  6. Munteu el plat posant les cuetes, al damunt una capa de pebrot i un cordó de romesco. Serviu.
Anar al contingut