Rap a l'estil indi

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, baix en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana menjar-ne entre 3 i 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per al rap marinat

  • 2 cues de rap
  • 1 litre llet de coco
  • 6 g sal
  • 4 grans d'all
  • 20 g gingebre
  • 20 g curri
  • 10 g mostassa de Dijon
  • 10 g crema de cacauet
  • 7 g pebre vermell dolç
  • 2 g comí
  • 5 g cúrcuma
  • 5 g pebre negre molt
  • Oli de coco
  • Cibulet
  •  
  • Per a l'arròs
  • 300 g arròs basmati
  • 600 ml aigua
  • Oli de coco
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 1 litre de llet de coco, 10 g de mostassa de Dijon i 10 g de crema de cacauet. Ho barregem amb la vareta manual i ho integrem bé.
  2. Tallem a la brunesa 4 grans d'all pelats.  
  3. Afegim al bol els alls, 6 g de sal, 2 g de comí, 5 g de cúrcuma, 20 g de curri, 7 g de pebre vermell dolç i 20 g de gingebre ratllat.
  4. Aboquem dins d'un recipient amb tapa la marinada de llet de coco i dues cues de rap tallades a medallons.
  5. Ho tapem i ho deixem a la nevera 12 hores.
  6. Passat aquest temps, traiem el rap de la nevera i deixem que s'escorri.
  7. Posem la marinada del rap en una paella al foc i fem que es redueixi.
  8. Mentrestant, fem l'arròs. Rentem amb aigua abundant 300 g d'arròs basmati, fins que l'aigua surti transparent.  
  9. Posem un pot al foc i hi afegim una cullerada d'oli de coco. Hi posem l'arròs i deixem que s'enrosseixi.
  10. Un cop enrossit, hi tirem 600 ml d'aigua i una mica de sal. Deixem que l'aigua arribi a bullir i quan bulli, ho tapem. Primer deixem que cogui a foc viu durant dos minuts i, després, encara amb l'olla tapada, ho abaixem al mínim.
  11. Ho deixem que es cogui així entre 12 i 13 minuts.
  12. Passat aquest temps, traiem l'arròs del foc i el tapem amb un drap.
  13. En una paella hi posem un raig d'oli de coco. Quan sigui calent, hi posem el rap i el marquem.
  14. Quan el rap ja està marcat, aboquem a la paella la salsa de la marinada reduïda i deixem que tot cogui junt uns 2 minuts a foc mitjà.
  15. Emplatem el rap amb l'arròs i una mica de cibulet picat.
Anar al contingut