Tiradito de rap i safrà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És obligatori congelar el peix que es prendrà en cru, a - 20ºC durant, com a mínim 48 hores, per evitar la infecció per Anisakis.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    800 g de filet de cueta de rap negre

    6 llimes

    2 bitxos frescos

    1 gra d'all

    Safrà

    Coriandre

    Gingebre

    Julivert

    Sal

    Pebre

    Pebre vermell fumat picant

    Cogombre

    Api

    Espàrrecs blancs

    Pastanaga

    Pebrot groc

    Sucre

    Oli d'alvocat

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol gros 1 kg de sal,  1 kg de sucre, 1 cullerada de pebre vermell fumat picant i oli OVE. Ho barregem.
  2. En una safata fem un llit amb la barreja de sal, sucre i pebre. Hi posem els 800 g de filet de cua de rap negre i ho acabem de tapar amb sal. Ho filmem i ho deixem a la nevera durant 10 minuts.
  3. Traiem les llavors de 2 bitxos frescos.
  4. Traiem les llavors i els nervis d'un pebrot groc i el pelem.
  5. Posem els bitxos i el pebrot en un recipient amb aigua calenta i els bullim durant 10 minuts.
  6. Netegem el peix en un bol amb aigua mineral. El tallem a tires, el posem en un tàper i el fiquem a la nevera.
  7. Posem el pebrot i els bitxos bullits en un got de túrmix.
  8. Espremem 6 llimes i en posem el suc al got de túrmix.
  9. Expandim uns quants brins de safrà en una paella. Els afegim al got del túrmix.
  10. Hi afegim 1 gra d'all sense el germinat, gingebre ratllat, oli OVE, oli d'alvocat,  pebre negre i un polsim de sal. Ho triturem amb el túrmix.
  11. Colem la barreja a dins d'un bol.
  12. Traiem de la nevera les tires de peix i les posem a marinar al bol. Ho filmem i ho fiquem a la nevera 10 minuts.
  13. Bullim en un recipient 1 l d'aigua mineral i hi desfem 30 g de sucre i 20 g de sal.
  14. Pelem un manat d'espàrrecs blancs i els bullim 10 minuts al recipient d'aigua amb sal i sucre.
  15. Traiem els espàrrecs del recipient i els reservem en una safata amb un raig d'oli OVE.
  16. Pelem i tallem 1 cogombre, 1 pastanaga i 1 branca d'api a la brunesa. Tallem els espàrrecs a tires i barregem totes les verdures en un bol.
  17. Piquem unes quantes fulles de julivert i coriandre i les barregem amb el peix marinat.
  18. Servim les verdures tallades a la brunesa en un plat i hi posem el peix per sobre, amb unes quantes flors d'all també per sobre.