Suquet de rap amb fideus

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    1 rap (de 2,5 kg més o menys)  

    250 g de fideus gruixuts 

    1 l de fumet de rap  

    2 cebes de Figueres petites  

    2 pebrots secs 

    1 porro  

    1 gra d'all  

    5 grans d'all envinagrats 

    40 g de taperots  

    Gingebre fresc  

    Branques de julivert  

    Vi blanc  

    Oli OVE  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a rodelles 1 porro i una mica de gingebre fresc. 
  2. Posem en una cassola el cap d'un rap, el porro, el gingebre, 1 gra d'all aixafat i unes branques de julivert. Ho cobrim amb aigua i a foc molt baix ho coem durant 20 minuts. Un cop fet, ho deixem reposar 20 minuts més. 
  3. Piquem dues cebes de Figueres a la brunesa. 
  4. Les posem en una cassola, on ja tenim calent una mica d'oli OVE. Les hi enrossim uns quinze minuts. 
  5. Un cop fet el brou, en retirem un litre i el mantenim calent (la resta, la podem guardar per a altres preparacions). 
  6. Retirem la polpa de dos pebrots secs prèviament hidratats. 
  7. Afegim la polpa dels pebrots a la cassola de la ceba. 
  8. Laminem cinc grans d'all envinagrats. Els afegim a la cassola. 
  9. Afegim a la cassola una mica de vi blans i deixem que s'hi evapori. 
  10. Tallem la cua del rap a mida de mossegada. Hi posem sal i pebre i ho reservem. 
  11. Posem a la cassola 250 g de fideus gruixuts i els segellem. 
  12. Aboquem a la cassola el brou de rap ja calent i deixem coure els fideus uns vuit minuts (dependrà del gruix). 
  13. Quan faci vuit minuts que bull, hi afegim el rap i ho deixem coure els dos minuts restants. 
  14. Eixuguem uns 40 g de taperots. 
  15. Piquem julivert. 
  16. Aturem el foc de la cassola i servim la sopa amb els fideus i el rap. Hi afegim uns taperots (la resta poden anar a la cassola per als següents serveis) i ho rematem amb el julivert picat. 
Anar al contingut