Suquet de rap amb síndria

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El rap és un peix blanc i, com a tal, conté proteïnes de gran valor i poc greix; es recomana menjar peix blanc uns 3 o 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de filet de rap negre 

    200 g de síndria 

    1 litre de brou de peix 

    2 patates kennebec 

    1 pebrot verd 

    1 gra d'all 

    5 brins de safrà 

    1 gra d'all 

    Ametlla marcona torrada 

    Pinyons 

    Oli OVE 

    Sal 

    Fonoll fresc 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem ben fines X patates de tipus x. Les reservem en un plat. Traiem la part verda i les llavors a 200 g de síndria, i la tallem a daus. La reservem en un plat.  
  2. Pelem i tallem a la microbrunesa un gra d'all. Traiem les llavors i la part blanca de l'interior d'un pebrot verd i el tallem a daus de mida mitjana. 
  3. Posem a escalfar una cassola baixa amb un raig d'oli d'oliva. Mentre l'oli s'escalfa, torrem en una paella petita uns brins de safrà vigilant que no es cremin. Quan estan lleugerament torrats, retirem la paella del foc. 
  4. Un cop l'oli està calent, hi afegim l'all, el pebrot i les patates i ho marquem a foc viu uns minuts. 
  5. Aprofitem per escalfar 1 litre de fumet de peix en un pot. 
  6. Incorporem el safrà torrat a la cassola. Quan la patata comença a estar marcada, afegim a la cassola la síndria i ho remenem. 
  7. Aboquem el brou ja calent a la cassola, reservant-ne una mica per si en cal durant la cocció. Hi afegim sal i ho coem uns 8-10 minuts fins que la patata estigui cuita. Per comprovar-ho, punxem les patates amb un ganivet. 
  8. Tallem 800 g de llom de rap negre ja net a mida mossegada i, un cop la patata ja està cuita, l'afegim a la cassola. Coem el rap uns 3-5 minuts. 
  9. Mentre es cou el rap fem una picada amb un grapat d'ametlles torrades i un grapat de pinyons. Hi afegim una mica de fonoll o anís estrellat. Ho piquem i ho reservem. 
  10. Quan el rap està cuit, apaguem el foc i deixem reposar el suquet 1 minut. 
  11. Servim el suquet de rap acabant-lo amb una mica de picada per sobre i unes flors de fonoll, si en tenim. Bon profit! 
Anar al contingut