Anar a la navegació principal

Sticks de rap

  • Programa: Manduka
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 300 g de filet de rap

    1 llimona

    2 alls

    Farina

    Pa ratllat

    2 Ous (1 per a la maionesa)

    Orenga

    Curri en pols

    Blat de moro (quicos)

    Fulles de julivert

    Oli d'oliva verge

    Sal i pebre

    Salsa de soja

PREPARACIÓ

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el rap.
  2. Un cop a casa, poseu els filets de peix al damunt de la taula de tallar i feu tires de dos dits de gruix.
  3. Talleu cada tira a daus del mateix gruix que la tira.
  4. Piqueu el julivert amb un ganivet i reserveu-lo.
  5. Doneu un cop amb el palmell del ganivet a l'all i peleu-lo (això afavoreix de poder-lo pelar millor). Piqueu-lo com més petit millor i reserveu-lo.
  6. Talleu la llimona per la meitat i feu-ne suc. Poseu-lo en un recipient ample que hi pugui cabre el peix. Poseu un bon polsim d'orenga, el julivert picat, una mica de curri i l'all. Remeneu-ho.
  7. Salpebreu-ho i afegiu el peix al recipient.
  8. Remeneu-ho, tapeu-lo i deixeu-lo marinar durant 30 minuts a la nevera.
  9. Moldrem o aixafarem el blat de moro fins que quedi ben petit.
  10. Prepareu un bol amb l'ou batut, un altre amb els quicos molts i un altre amb farina.
  11. Traieu el peix i aneu posant els daus separats perquè no s'enganxin al damunt d'un plat.
  12. Aneu-los passant per farina, després per l'ou batut i finalment pels quicos.
  13. Aneu seguint el procés fins tenir-los tots fets. Reserveu-los.
  14. Fem la maionesa.
  15. Prepareu la salsa barrejant en un bol maionesa amb un raig de salsa de soja. Reserveu-la.
  16. Escalfeu en una paella un dit de gruix d'oli d'oliva verge. Quan veieu que ja és calent, aneu posant amb molt de compte els daus de peix. És important fer-ho d'un en un perquè no s'enganxin.
  17. Fregiu-los fins que estiguin ben daurats per tots els cantons.
  18. Aneu-los escorrent amb una escumadora i poseu-los sobre paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.
  19. Serviu-los calents juntament amb la salsa anterior per poder-la sucar. 

 

Observacions:

  1. Podeu fer-ho igual amb llobarro, orada, lluç o salmó. Demaneu a la vostra peixateria de confiança quin és el millor peix segons la temporada.
  2. Com més temps estigui marinat el peix, més gust agafarà.
  3. En comptes de maionesa també podeu acompanyar els daus amb una salsa de iogurt i espècies o herbes aromàtiques.
  4. També els podeu servir amb una salsa de tomàquet, mostassa o romesco.
  5. El consum de peix és de gran importància per a la salut dels infants i és essencial per al seu desenvolupament, que comença en l'embaràs i continua durant la primera infància i l'adolescència.
  6. La recomanació de peix és de 3-4 racions a la setmana. Combinant peix blau i peix blanc.
Anar al contingut