Bacallà confitat amb ceps, tomacons i olives negres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 300 g de bacallà dessalat
- Oli d'oliva
- 1 branca de romaní
- 4 grans de pebre negre
- 1 gra d'all
- Sal
- 100 g de ceps
- 1 cl de brou
- 100 g de tomacons secs amb oli
- 50 g de pasta d'olives de Kalamata
- Porradell
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant poseu-hi el gra d'all, el romaní, el pebre i el bacallà tallat a daus i deixeu-ho confitar a foc molt suau.
Per fer l'oli de tomacons, poseu els tomacons picats en un bol amb una mica d'oli, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer la crema de ceps, poseu en un cassó una mica de l'oli de confitar el bacallà i salteu els ceps durant un parell de minuts. Seguidament, cobriu-los amb el brou, rectifiqueu de sal i quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu en un bol la pasta d'olives i una mica d'oli i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu la crema de ceps, poseu-hi els daus de bacallà a sobre i guarniu el plat amb l'oli de tomacons, la pasta d'olives i una mica de porradell.
Per fer l'oli de tomacons, poseu els tomacons picats en un bol amb una mica d'oli, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer la crema de ceps, poseu en un cassó una mica de l'oli de confitar el bacallà i salteu els ceps durant un parell de minuts. Seguidament, cobriu-los amb el brou, rectifiqueu de sal i quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu en un bol la pasta d'olives i una mica d'oli i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu la crema de ceps, poseu-hi els daus de bacallà a sobre i guarniu el plat amb l'oli de tomacons, la pasta d'olives i una mica de porradell.