Arròs de conill i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Arpa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 conill
- 4 tasses de cafè d'arròs
- 16 tasses de brou de carn
- 4 carxofes
- 2 alls tendres
- un grapat de bolets de temporada o confitats
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- un manat de julivert
- farigola o romaní
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el conill a octaus, desosseu-lo i separeu-ne les cuixetes, els lloms i les espatlles. Després, reserveu les cuixes, salpebreu els lloms, feu-los un tall longitudinal, farciu-los amb els bolets i una mica de julivert, lligueu-los amb cordill de cuina i salpebreu també les espatlles. A continuació, en un cassó de fons gruixut, a foc mitjà i amb una mica d'oli, deixeu coure el lloms i les espatlles fins que estiguin ben rosses.
Mentrestant, talleu les cuixes a daus, salpebreu-les i talleu també les carxofes a làmines.
Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi les carxofes i les cuixes de conill i deixeu-ho sofregir uns minuts. Quan tot estigui ben dauradet, poseu-hi els tomàquets picats, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir uns minuts. Finalment, poseu-hi l'all tendre picat, el romaní, remeneu-ho bé, aboqueu-hi el brou de carn calent juntament amb l'arròs i el fetge i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc fort i 10 minuts més a foc mitjà.
I ja per acabar, amb l'ajuda d'un motlle, poseu l'arròs al plat i, al damunt, el llom farcit, l'espatlla i un parell de talls de carxofa.
Mentrestant, talleu les cuixes a daus, salpebreu-les i talleu també les carxofes a làmines.
Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi les carxofes i les cuixes de conill i deixeu-ho sofregir uns minuts. Quan tot estigui ben dauradet, poseu-hi els tomàquets picats, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir uns minuts. Finalment, poseu-hi l'all tendre picat, el romaní, remeneu-ho bé, aboqueu-hi el brou de carn calent juntament amb l'arròs i el fetge i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc fort i 10 minuts més a foc mitjà.
I ja per acabar, amb l'ajuda d'un motlle, poseu l'arròs al plat i, al damunt, el llom farcit, l'espatlla i un parell de talls de carxofa.