"Quico Sabaté: sense destí"
"Quico Sabaté: sense destí"

Àmplia presència de TV3 en el Zoom Festival 2022

Fins al 27 de novembre arriba la 20a edició del Festival Zoom, que s'inaugurarà amb la projecció de la pel·lícula, coproducció de TV3, "Quico Sabaté: sense destí", dirigida per Sílvia Quer. Segons l'acord entre la CCMA i el Zoom Festival, que té una durada de dos anys, tant TV3 com Catalunya Ràdio són mitjans col·laboradors del certamen

Moltes són les pel·lícules que han estat escollides al Zoom Festival 2022, que se celebra del 22 al 27 de novembre a Igualada i Barcelona.

La secció Zoom KM0 acollirà "Sis nits d'agost", una coproducció amb TV3.

En la cerimònia inaugural del Zoomque tindrà lloc dimarts, 22 de novembre, es projectarà la coproducció de TV3 "Quico Sabaté: sense destí", dirigida per Sílvia Quer. La gala de cloenda se celebrarà el dissabte 26 i comptarà, entre altres sorpreses, amb un avançament del programa especial de Nadal de TV3, amb imatges inèdites del concert d'"Eufòria" al Palau Sant Jordi. De fet, diverses cares conegudes del programa musical seran presents a l'acte.

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya arriba a la 20a edició havent-se consolidat com un certamen de referència del sector i un esdeveniment estratègic per a la ciutat d'Igualada i per a Catalunya. El festival, que va néixer a la capital anoienca l'any 2003, se celebrarà del 22 al 27 de novembre a Igualada --amb algunes activitats a Barcelona i emissions online-- i enguany convida el públic a assistir a les diverses projeccions de manera presencial després de dos anys complicats a causa de la pandèmia.

Els guanyadors es coneixeran durant la cerimònia de clausura presencial i online, que se celebrarà el dissabte 26 de novembre al Teatre Ateneu d'Igualada.

SECCIÓ OFICIAL

A la categoria de ficció ha quedat seleccionada la pel·lícula, "Quico Sabaté: sense destí", que serà projectada en la cerimònia inaugural. Sílvia Quer ("La llum d'Elna", "La Xirgu") dirigeix aquest drama històric, una pel·lícula per a televisió que s'estrenarà més endavant a TV3 i que narra les darreres hores de Quico Sabaté, l'últim guerriller antifranquista, interpretat per Roger Casamajor. Òscar Rabadán, Xavi Sáez, Biel Montoro, Oriol Vila, Manel Sans, Eduard Buch, Julio VélezManel Sans, Carlus Fàbrega i Carme Pla en completen el repartiment. Una producció de Minimal Films, TV3 i la Xarxa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona.

A la secció Zoom KM0 es podrà veure la coproducció de TV3 "Sis nits d'agost", amb direcció de Ventura Durall i guió del mateix Durall i Jordi Lara, l'autor del llibre del mateix títol en què es basa la pel·lícula per a televisió.

És la història d'una mort volguda, singular i misteriosa, la de Lluís Maria Xirinacs (Manel Barceló). La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l'aventura d'una escriptora, interpretada per Anna Alarcón, per esbrinar el sentit últim d'una acció com aquesta per trobar respostes sobre ella mateixa.

'Sis nits d'agost', la història d'una mort volguda
"Sis nits d'agost", la història d'una mort volguda

El Zoom Festival organitza una trobada de programes de cuina en què els espais de TV3 "Cuines" i "Joc de cartes" tindran una presència important. També, el divendres 25 s'estrenarà un capítol inèdit de "Crims" i el dissabte 26 es farà l'acte "Experiència Eufòria", amb la presència de cares conegudes del programa.

El dia 1 de desembre, a les 22.45, el 33 emetrà la gala de clausurà de la 20a edició del Festival Zoom.

A la categoria d'entreteniment hi ha "Eufòria", el concurs musical de TV3, en què 16 concursants competeixen per convertir-se en el millor nou cantant de Catalunya, i "El llop", on es descobreix com es crea una representació teatral des de zero.

A la categoria de cultura estan seleccionat els programes "Anticossos", una proposta audiovisual del Departament de Programes Culturals de TV3 amb la col·laboració de Goodmomen que vincula directament la dansa amb les situacions personals i socials més extremes; "El retorn de les lluernes", un espai produït pel Departament de Programes Culturals de Televisió de Catalunya en col·laboració amb Life&Pictures per entendre millor el món que ens envolta a través de la literatura; "El punt D", un programa sorgit de la crida de projectes de la CCMA i el Departament de Cultura que parla dels mites, estereotips i tabús que hi ha al voltant de la sexualitat; "Ments inquietes", una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, dirigida per Anna Pérez Martí, sobre la creativitat i el talent intergeneracional català, i "Lara i Kali", una sèrie d'aventures del nou SX3 en què els joves viuen en primera persona les aventures de la Lara i la seva gossa Kali.

A la categoria d'informatius hi ha els documentals "Solitud, la pandèmia de l'era digital" i "Balandrau, infern glaçat", a més del "Monogràfic despoblament" del "TN comarques", en què aquest informatiu, dirigit per Núria Solé, analitzava en profunditat i posava el focus en l'emergència del despoblament a Catalunya: uns 200 dels 947 municipis catalans tenen un risc real de desaparèixer.

A "Solitud, la pandèmia de l'era digital", una producció de TV3 dirigida per Albert Elfa i Ricard Belis, centenars d'adolescents es tanquen a la seva habitació durant anys i no poden afrontar l'entorn social. "Balandrau, infern glaçat", de Guille Cascante, una producció de TV3 amb Lastor Media i Goroka, narra la tragèdia de muntanya més gran viscuda al Pirineu català.

Finalment, a la categoria d'esports han quedat seleccionats els programes: "Esports 360: els velòdroms perduts", una finestra de reportatge documental dirigida per Jordi Bentanachs que fuig de l'actualitat i les presses i ofereix un espai a històries esportives en el sentit més ampli, i "Perseguint un somni", un documental de Xavi Torres i Santi Padró que explica la història d'Alèxia Putellas, una nena que va començar jugant a futbol al pati de l'escola i que ha estat la primera jugadora catalana a ser considerada la millor futbolista del món i rebre la Pilota d'Or.

Anar al contingut