Part del cartell de la tercera edició del BCN Film Fest
Part del cartell de la tercera edició del BCN Film Fest

TV3 i Catalunya Ràdio amb el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi. S'inclouen dues coproduccions de TV3, "Staff only" i "Barcelona, la rosa de foc".

TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials d'aquest festival, que se celebra del 22 al 30 d'abril als Cinemes Verdi de Barcelona i que inclou dues coproduccions de TV3: "Staff only", que suposa el debut en el llargmetratge de ficció de Neus Ballús, i "Barcelona, la rosa de foc", un documental de Manuel Huerga amb la veu en off de Pep Guardiola.

En el marc del mateix festival, el dimarts 30 d'abril, diferents professionals del sector audiovisual, entre els quals el director de TV3, Vicent Sanchis, analitzaran en una taula rodona als Cinemes Verdi les últimes tendències i canvis que s'estan produint en la indústria de l'entreteniment arran del paper cada vegada més important de les plataformes de vídeo a demanda, com Movistar+, Amazon, Rakuten, Filmin o Netflix.

Mike Leigh, Rupert Everett, Jeremy Irons, Agustí Villaronga, Manuel Huerga, Remi Bezançon, Alexis Michalik i Agustina Macri són alguns dels convidats que visitaran Barcelona en la tercera edició del festival. S'hi podran veure les últimes pel·lícules del germans Coen, Agnès Varda, Jonah Hill, Ralph Fiennes i Mark Cousins.

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que celebrarà la seva tercera edició entre el 22 i el 30 d'abril, programarà un total de 59 pel·lícules en les seves diferents seccions, que suposa un increment del 59% respecte a l'any anterior. El BCN Film Fest, fidel a l'esperit cultural de Sant Jordi, torna a oferir pel·lícules que giren entorn de l'eix temàtic cinema-literatura-història, centrades sobretot en grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància.

El BCN Film Fest proposa una selecció de pel·lícules del panorama internacional relacionades en un sentit ampli amb la literatura i la història. Seguint aquest criteri, la programació de la Secció Oficial està dedicada, de manera preferent, a les adaptacions d'obres literàries, les produccions amb rerefons històric i els films biogràfics sobre personalitats rellevants.

TV3 tindrà una doble presència en aquest festival: "Staff only", que suposa el debut en el llargmetratge de ficció de Neus Ballús, s'ha rodat íntegrament al Senegal i ha estat seleccionada a la Secció Oficial del Festival de Màlaga, i "Barcelona, la rosa de foc", un documental molt especial sobre la ciutat de Barcelona, es projectaran al festival.

"Staff only"

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, "La plaga", que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com a European Discovery als Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb el qual ha col·laborat en nombrosos projectes, entre els quals destaca el documental "La clàusula Balcells", sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

El film se centra en la Marta (Elena Andrada), de 17 anys, que passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort. En el viatge, la Marta coneix en Khouma, un senegalès una mica més gran que ella que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, i l'Aissatou, una noia que neteja habitacions, i que la portarà a introduir-se al món de l'"staff only", del personal de l'hotel.

"Staff only" està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristobal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

"Barcelona, la rosa de foc"

El director Manuel Huerga acosta els espectadors als racons més coneguts de la ciutat al mateix temps que en descobreix els secrets. El treball mostra l'esperit i la personalitat de Barcelona mitjançant imatges de la vida quotidiana dels seus carrers i dels esdeveniments més importants al llarg de tot un any. Una història coral de vides creuades, però amb un protagonista indiscutible: la mateixa ciutat de Barcelona. La pel·lícula compta amb narradors variats que fan servir diferents idiomes, que expliquen quina és la seva visió de la ciutat comtal, entre els quals destaquen Pep Guardiola (català), Joan Manuel Serrat (castellà), Daniel Brühl (alemany) o el director de cinema Woody Allen (anglès).

Aquest documental és una producció de Mediapro, està coproduït per TV3, dirigit per Manuel Huerga i té la veu en off de Pep Guardiola.

El festival i la CCMA col·laboren en l'edició del BCN Film Fest d'aquest any

TV3 i Catalunya Ràdio seran els mitjans oficials del certamen, i en el marc de l'acord que es va signar al mes de novembre, s'entregarà un guardó especial del públic, que té el suport de TV3. Aquest nou premi pretén impulsar la indústria del cinema català a través de la promoció que suposa per a una pel·lícula tenir la seva première al BCN Film Fest. Han optat al premi totes les pel·lícules catalanes presents al festival, independentment de la secció en què participin, i el públic les podrà votar mitjançant una urna que hi ha a la sala. Es coneixeran els guardons durant la celebració del festival.

Col·loqui: cinema, televisió i plataformes 

El dimarts 30 d'abril a les 10.00, en el marc del BCN Film Fest 2019, diferents professionals del sector audiovisual analitzaran en aquesta taula rodona als Cinemes Verdi les últimes tendències i canvis que s'estan produint en la indústria de l'entreteniment arran del paper cada vegada més important de les plataformes de vídeo a demanda, com Movistar+, Amazon, Rakuten, Filmin o Netlix. Comptarem en aquest col·loqui amb la presència del director de TV3, Vicent Sanchis, entre d'altres.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut