La Maria, al mercat de Puigmercadal de Manresa, a "Gent de mercats"
La Maria, al mercat de Puigmercadal de Manresa, a "Gent de mercats"
Dimecres, a les 23.10

TV3 emet un capítol nou de "Gent de mercats", amb històries de Manresa, Gavà, Sant Pere de Ribes i Barcelona

Demà, dimecres, a les 23.10, TV3 emetrà un capítol nou de la tercera temporada de la docusèrie "Gent de mercats", dirigida per Tana Collados i produïda amb la col·laboració de Benecé Produccions. El programa, que aquesta temporada dona més protagonisme als mercats ambulants, continua endinsant-se en el dia a dia dels mercats i fent sentir la veu dels pobladors d'aquests espais, dels que hi venen, dels que hi compren i dels passavolants. Tot, per descobrir que cada mercat és un món ple d'històries. 

 Després de "La gran vetllada", continuen les emissions del programa "Gent de mercats", que aquesta setmana es passejarà per diversos punts del territori per conèixer històries de gent dels mercats de Puigmercadal, a Manresa, Mercagavà, a Gavà, les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, i Vall d'Hebron-Teixonera, a Barcelona, per descobrir noves generacions i paradistes de tota la vida que són l'ànima dels mercats. 

La primera parada d'aquesta setmana serà a Manresa, a la comarca del Bages, on l'equip del programa coneixerà la història de la Maria, que ha voltat el món per amor i que ha canviat Las Vegas per una parada de pastissos al mercat de Puigmercadal. En aquest indret, "Gent de mercats" pararà atenció a les receptes de l'Agustí, president del mercat i peixater, i visitarà el supermercat cooperatiu que acull el mateix recinte.  

Al Baix Llobregat, a Gavà, el programa visitarà Mercagavà, on trobarà l'Isma, un paradista cuinetes que és tot un influencer gràcies a les seves videoreceptes, que arriben gairebé tan lluny com els encàrrecs que rep gràcies a les xarxes. A més, el Javi ensenyarà la seva parada, una fruiteria autoservei ben assortida on té de tot.  

Al mercat de Vall d'Hebron-Teixonera, a Barcelona, "Gent de mercats" hi coneixerà la Mònica i la Mayka, companyes, amigues i expertes en llegums, tan ben avingudes que molts les prenen per germanes. També pujarà a la coberta del mercat per descobrir-hi un espai ben inesperat: un hort urbà únic a tot Catalunya.  

Al mercat ambulant de les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, el programa demanarà al Javi que expliqui la recepta dels seus xurros, tot i que no serà gens fàcil que en confessi el secret. Ben a prop hi ha la Tetyana, la veïna de la parada dels llençols, que és originària de Moscou. També visitarà el Joan, un agricultor que es passa el dia del camp a la parada i de la parada al camp, i coneixerà la Remei, una altra pagesa del mercat, vella amiga de "Gent de mercats", tot un referent per al Joan.  

En aquesta tercera temporada, "Gent de mercats" torna a ser testimoni dels sentiments, preocupacions, alegries i neguits de la gent que pobla els mercats arreu del país. I ho fa visitant els mercats sedentaris de Sant Jordi de Sant Boi de Llobregat, Mercagavà de Gavà i Puigmercadal de Manresa, i, a Barcelona, el de la Barceloneta, el Poblenou, la Llibertat i Vall d'Hebron-Teixonera. A més, inclou més històries dels mercats que es munten i desmunten el mateix dia, com els ambulants de Sant Pere de Ribes i Malgrat de Mar, a les comarques de Barcelona, i els de Tremp, la Pobla de Segur i Sort, a les comarques de Lleida. 

"Gent de mercats" torna després de la segona temporada, en què va obtenir una audiència mitjana de 154.000 persones i, acumulada, d'1.407.000 espectadors que van veure almenys un minut de programa. La valoració qualitativa va ser bona, de 8,4, segons el panel de GfK. La docusèrie, dirigida per la periodista de TV3 especialitzada en gastronomia Tana Collados, va ser guardonada en la categoria de programa cultural, divulgatiu i documental de la XXVI edició dels Premis Zapping a la qualitat audiovisual. 

Aquesta producció de TV3 amb la col·laboració de Benecé Produccions té el suport de la Diputació de Barcelona, l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. 

 

#GentDeMercatsTV3 

 

Anar al contingut