Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3

Mercats de Badia, El Lleó de Girona i la Boqueria

A "Gent de Mercats i Comerços" visitem La Boqueria, el mercat del Lleó de Girona i el mercat municipal de Badia del Vallès.

El mercat de la Rambla de Barcelona, el que té més comerços de la ciutat i el més emblemàtic, el coneixem de la mà del Pere, un pagès que recorre cada dia el camí entre els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat i La Boqueria per vendre-hi les seves verdures i hortalisses. Els de Cal Neguit fan aquest camí des del 1877, ja que hi tenen parada fixa des d'aleshores. Amb les seves faves tendres, veurem quin plat fa l'Arnau, del Direkte Boqueria, que, amb una cuina molt personal i un restaurant molt petit, ha aconseguit superar amb èxit la falta de visitants estrangers del mercat. Sense moure'ns de La Boqueria, on moltes parades tornen a estar engrescades perquè han recuperat l'antiga clientela, coneixem també la Francesca i la seva filla Rosa, de Menuts Rosa, que són un exemple d'emprenedoria i resiliència. Com ho és la Teresa, de Calçats Queisalós, un comerç històric, sempre comandat per dones, que ara també està aconseguint superar la crisi del seu sector.

Al mercat de Badia del Vallès coneixem la història de l'Alexandra, una romanesa establerta des de fa 17 anys a la població vallesana que és tot un exemple de superació personal. I, per dones coratjoses, la Raquel, la Carmen i l'Olga, que estan a càrrec d'altres parades que també han fet del de Badia un dels mercats més actius del Vallès Occidental.

A Girona anirem al mercat del Lleó amb un paradista multifacètic, el Josep Campmajó, que té tots els negocis amb exparelles i "germans" que no ho són de sang. I sabrem per què el del Lleó és un mercat molt i molt gurmet, amb el periodista gastronòmic Vador Garcia-Arbós.

l'arròs-a-la-sitgetana-de-l'ester-i-la-vinyet
Obrir vídeo
Una recepta de "Gent de mercats"

L'arròs a la sitgetana de l'Ester i la Vinyet

Tana Collados
Per Tana Collados
l'aula-de-cuina-un-espai-cada-cop-amb-més-presència-als-mercats
Obrir vídeo
Del showcooking al showvending, a "Gent de mercats"

L'Aula de Cuina, un espai cada cop amb més presència als mercats

Per Tana Collados

RECEPTES DE "GENT DE MERCATS"

Flexta esquerra
Flexta dreta
Anar al contingut