"La Singla", de Paloma Zapata

"Tota una vida", coproduïda per 3Cat, i "La Singla", amb participació de 3Cat, premiades al Memorimage

La 18a edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, ha atorgat el Premi Cinema-Rescat a la "La Singla", de Paloma Zapata, i el Premi del Públic l'ha rebut "Tota una vida", de Marta Romero.

El documental "La Singla", que compta amb la participació de 3Cat, ha rebut el Premi Cinema-Rescat, un guardó que premia el millor treball de documentació i recerca del festival. En aquest, la seva directora, Paloma Zapata, segueix la pista d'Antonia Singla Contreras. Nascuda sorda en una família romaní del barri del Somorrostro, a la Barceloneta, Antonia va assolir la fama internacional a 17 anys, captivant el públic amb la seva poderosa presència. Just en el cim de la seva fama, va desaparèixer. La pel·lícula trena el passat i el present en una fascinant exploració de la dansa com a expressió de ràbia i del llegat d'una de les millors 'bailaoras' de flamenc de tots els temps. A més, "La Singla" també ha rebut una menció especial en la categoria Premi Ciutat de Reus, que premia la millor pel·lícula de la Secció Oficial.

"Tota una vida", de Mara Romero

Per la seva banda, el llargmetratge documental "Tota una vida", de Marta Romero, ha rebut el Premi del Públic del festival. El treball de Romero retrata l'emotiva història d'amor de més de 60 anys dels seus avis: la Trini, malalta d'Alzheimer, i el Paco. Marta Romero va començar a gravar la seva àvia fa 12 anys amb la intenció d'atrapar el temps que la malaltia li robaria. El documental, una producció de Distinto Films en coproducció amb 3Cat, va rebre el Premi Secció Mirades a l'última edició del festival DocsValència i també ha participat en el D'A Festival de Cinema de Barcelona.

Anar al contingut