Seguiment de l'entrega d'armes d'ETA, a TV3 i Catalunya Ràdio

Els Serveis Informatius i els programes informen i analitzen el desarmament de la banda terrorista ETA

Els informatius de TV3, Catalunya Ràdio, el 3/24 i Catalunya Informació segueixen l'actualitat al voltant d'aquest tema durant tota la programació. Demà, dissabte, en el que han anomenat "dia del desarmament", hi haurà una cobertura especial amb connexions en directe als "Telenotícies" i l'informatiu radiofònic "ETA entrega les armes". També s'emetrà el documental "La fi d'ETA" al 33.

TV3, 3/24 i 33

Els Serveis Informatius de TV3 segueixen amb atenció els actes convocats per diversos partits i institucions, especialment dissabte, quan es farà efectiu el desarmament convocat pel col·lectiu d'"Artesans per la Pau". L'actualitat al voltant d'aquest tema es pot seguir als "Telenotícies" i al 3/24 amb connexions en directe amb la corresponsal de TV3 a Bilbao Montserrat Vila, i l'enviada especial Txell Ortiz.

Demà, a les 10.15, a TV3, el programa "Acció política" reflexionarà amb eurodiputats de diferents partits sobre com s'ha rebut l'anunci del desarmament d'ETA a Europa i quines conseqüències tindrà en la solució del conflicte basc.  

També demà, a les 22.05, el 33 emetrà "La fi d'ETA", la primera pel·lícula documental que reconstrueix la història dels deu anys de negociacions secretes que van culminar amb l'anunci de la banda armada, l'octubre del 2011, que cessava definitivament la seva activitat terrorista. El film, dirigit per Justin Webster, compta amb els testimonis de les persones que van participar directament en les negociacions, els de les víctimes, els dels responsables de la Policia i la Guàrdia Civil i els de l'acció judicial.

 

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

A més de tot el seguiment previ, aquest dissabte, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació emetran "ETA entrega les armes". A partir de les 14.00, Neus Bonet dirigirà aquest especial informatiu a Catalunya Informació amb el periodista Dani Gómez, des de Baiona, que explicarà sobre el terreny tots els fets que es vagin succeint. A partir de les 15.00, en emissió conjunta per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, hi haurà tota la informació d'última hora i una tertúlia amb Aurora Madaula, historiadora del Grup de Recerca en Estudis Nacionals i Polítiques Culturals de la càtedra Josep Termes de Lideratge, Ciutadania i Identitats de la Universitat de Barcelona, que serà a Baiona; Gorka Knörr, exsecretari general d'Eusko Alkartasuna, i Martin Aranburu, exdiputat d'Eusko Alkartasuna.

Diumenge, el programa "El suplement", amb Ricard Ustrell, obrirà el programa analitzant aquest procés amb experts com Martxelo Otamendi, director del diari "Berria" i exdirector d'"Egunkaria"; Antoni Batista, periodista de "La Vanguardia" i especialista en el fenomen terrorista al País Basc; l'activista Txetx Etcheverry; Roberto Manrique, ferit a l'atemptat d'Hipercor, i Dani Gómez, enviat especial de Catalunya Ràdio al País Basc.

La matinada d'aquest divendres ETA ha confirmat  a la BBC que ja ha entregat el seu arsenal d'armes "a la societat civil". L'organització també ha assegurat que "el dia del desarmament" serà demà, dissabte, a Baiona, en un acte convocat per mediadors autoanomenats "Artesans de la Pau". ETA ha fet arribar el comunicat a la redacció de la BBC britànica, el mateix canal on fa 6 anys va anunciar la seva dissolució.

 

catradio.cat/informatius 

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

tv3.cat

facebook.com/tv3

twitter.com/tv3cat

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut