Puig desitja comparèixer a la comissió per deixar clar que no hi va haver finançament irregular

D'altra banda, el secretari general de CDC s'ha mostrat partidari de portar la prohibició de la burca al Parlament perquè sigui la mateixa cambra catalana qui ho legisli.

El secretari general de CDC, Felip Puig, ha afirmat en declaracions al programa L'oracle, amb Xavier Graset, que vol comparèixer a la comissió parlamentària del cas Palau, que s'ha constituït avui, per deixar clar que no hi va haver finançament irregular per part de la seva formació: "En el fons, –si vol que li digui la veritat–, ho desitjo. Desitjo que pugui quedar clar davant de la comissió que, en tot moment, el darrer govern de CiU pel que fa a la licitació d'obres i a les adjudicacions d'inversions va actuar amb tota correcció. D'altra banda, serà una mica com la prova del cotó perquè ja s'ha passat l'aspirador, ja hem aixecat les mantes, els llençols".

Puig ha dit que amb la creació d'aquesta comissió, el que intueix és que hi ha un "nerviosisme doble" del PSC, per un costat, per la "proximitat de les eleccions", i per l'altre, perquè creu que els socialistes catalans no estaven prou convençuts de tirar-la endavant i sosté que la van "impulsar decididament l'endemà que es coneguessin possibles implicacions d'alts càrrecs, ja no només municipals, sinó també del govern del president Montilla amb el cas Pretòria". Per tot plegat, Puig creu que aquesta comissió pot ser "una certa maniobra de distracció" per tal de no aprofundir des de la política en un altre assumpte.

D'altra banda, Felip Puig s'ha mostrat partidari de portar la prohibició de la burca al Parlament perquè sigui la mateixa cambra catalana qui ho legisli. Puig creu que la regulació de l'ús del vel integral no es pot deixar, només, a mans dels ajuntaments: "Cada vegada més la política haurà de prendre cartes en l'assumpte. I la meva opinió personal és que no podem deixar que tot això es reguli d'una manera discrecional en algun ajuntament".

catradio.cat/oracle
Anar al contingut