Portabella diu que es va reunir amb Millet però que sempre s'ha mostrat contrari a l'hotel del Palau

Declaracions del president del grup municipal d'ERC a Catalunya Ràdio.

El president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, ha dit al programa El secret, amb Sílvia Cóppulo, que el 14 d'octubre del 2009 es va reunir amb Fèlix Millet perquè l'expresident del Palau havia demanat reunir-se amb el seu grup i perquè "el més lògic és atendre la ciutadania". Ara bé, ha volgut deixar clar que el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona sempre s'ha mostrat contrari al projecte de construir un hotel al costat del Palau de la Música, també després d'aquesta reunió: "Tothom va parlar-hi. Puc dir tranquil·lament que hi vaig parlar el 14 d'octubre del 2009. Em va enviar una carta dient que volia parlar amb mi, vam quedar al cap d'un temps, va venir i em va explicar quin era el seu projecte i, el següent que va passar és que nosaltres vam votar en contra de la modificació del pla general metropolità i, per tant, aquí s'acaba la història".

El líder d'ERC a Barcelona ha insistit que el seu grup és l'únic que sempre s'ha oposat a la construcció d'un hotel al costat del Palau: "Fa quatre anys que nosaltres som l'únic partit polític que mai ha votat a favor d'aquest hotel i fa sis anys que aguantem que tots els altres vagin votant a favor, i nosaltres, que no, que no i que no".

Jordi Portabella també ha explicat que abans de l'escorcoll del Palau de la Música que va destapar l'escàndol, el seu grup ja va alertar en comissió que la propietat de les finques on havia de construir-se l'hotel no era de la Fundació Palau de la Música, però ha afegit que el govern municipal ho va negar: "Nosaltres ho vam dir això públicament i li vam dir al govern que això no era del Palau i el govern ens ho va negar. Llavors, vam dubtar, vam pensar que potser ens havíem equivocat i ho vam comprovar i al cap d'uns 15 dies ho vam tornar a dir i el govern ens ho va tornar a negar (..) Vam anar a mirar-ho als registres de la propietat". Per tot plegat, Portabella creu que "com a mínim, el govern [municipal] ha de donar moltes explicacions."

Portabella també creu que és "just pel que està sortint", que Fèlix Millet i Jordi Montull estiguin a la presó.

catradio.cat/secret











Anar al contingut