Píndola avortiva durant les set primeres setmanes de gestació

La consellera Marina Geli ha anunciat que la dispensaran els centres d'atenció primària a aquelles dones embarrassades que vulguin interrompre l'embaràs.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha avançat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que els centres d'assistència primària donaran la píndola R-U 486 a les dones que vulguin interrompre l'embaràs durant les set primeres setmanes de gestació. Preguntada per Manel Fuentes sobre si aquesta decisió és ferma, Geli ha respost afirmativament: "Sí, sí. Nosaltres ho estem estudiant i aviat presentarem un projecte que serà gradual. Hem estudiat què ha passat al món els últims anys, a França, a Suècia, a Àustria, on hi ha una medicació que ja està autoritzada, que ara és d'ús hospitalari. (..) Estem parlant de menys de set setmanes". La consellera també ha explicat que el projecte es començarà a aplicar el mes que ve: "Això entrarà progressivament des del juliol fins a finals d'any, i crec que a finals del 2011 ja estarà totalment estabilitzat aquest projecte".

Querella contra Intereconomía TV

D'altra banda, Marina Geli també s'ha referit als insults que va rebre la setmana passada en el programa El gato al agua d'Intereconomía TV per una campanya sobre salut sexual que es va fer el 2005. La consellera de Salut ha anunciat que la Generalitat presentarà avui mateix una querella contra el tertulià del programa Eduardo García Serrano, i que s'ampliarà de manera subsidiària contra el programa i contra la cadena de televisió. Geli ha explicat que, entre altres motius, la presentaran per un presumpte delicte d'injúries greus amb publicitat.

La consellera també ha dit que li van demanar perdó però sosté que amb això no n'hi ha prou: "Em va demanar perdó i jo li vaig dir que el perdó no exclou la justícia. Jo el perdono perquè aquest senyor no el conec, ni tinc cap interès per coneixe'l, però si se'n vol penedir i això li serveix per la seva consciència... però crec que no és suficient i li dic sincerament, perquè, a més a més, vaig veure l'actitud del director del programa, que reia".

Marina Geli també ha explicat que des d'aquesta polèmica, les visites al web del departament s'han multiplicat per set.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut