Montserrat Tura diu a Catalunya Ràdio que el TC ha de complir la llei i, per tant, renovar-se

En una entrevista al programa "El secret" de Catalunya Ràdio, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, s'ha mostrat partidària de la renovació del Tribunal Constitucional.

A preguntes de Sílvia Cóppulo, Montserrat Tura ha dit que "la primera cosa que ha de fer el TC és complir la llei, que en aquests moments no la compleix. I jo, que sóc de l'opinió que la primera cosa que has de fer si vols tenir autoritat davant la societat -autoritat ben entesa-, és complir la llei i donar exemple, no que donar exemple sigui una bona manera de fer, no, no; és que és l‘única manera de fer. Ells han de complir la llei, per tant, s'han de renovar. L'altra cosa és que una sentència que modifiqui el que modifiqui de l'Estatut serà mal rebuda per Catalunya."

La consellera Tura també ha lamentat que el TC sembli més una segona instància política que un òrgan judicial: "Serà una situació complicada si es produeix finalment una retallada per part d'un Tribunal que de la manera que està actuant sembla més una segona instància política que no pas un tribunal de justícia".

D'altra banda la consellera Tura també ha parlat del pla d'austeritat del govern espanyol. Segons Tura, l'executiu de Rodríguez Zapatero hauria hagut de plantejar conjuntament les mesures que suposaven una retallada amb les de caràcter més social, com ara allargar el subsidi als aturats que se'ls hagi esgotat la prestació: "Ja li dit que no li defensaria la manera amb què s'ha fet. Entre altres coses perquè crec que si haguéssim posat fa un any en el paquet de les coses en què demana sacrifici el govern d'Espanya, però també en el paquet de les coses que són coixí social, s'hauria vist molt més clar".

www.catradio.cat/secret






Anar al contingut