López troba de "sentit comú" demanar la renovació del TC i diu que no s'ha d'interpretar com un atac

El lehendakari creu que la sentència de l'Estatut hauria d'acabar en no res perquè cap a la Constitució.

El lehendakari, Patxi López, ha defensat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que des de Catalunya es reclami la renovació dels membres del Tribunal Constitucional. Segons López, és de sentit comú i no s'ha d'interpretar com un atac: "Té molt sentit, sobretot sentit comú. És a dir, quan es triga quatre anys per dictar una sentència que no ha estat possible perquè no s'han posat d'acord, quan a més, fa anys que aquest tribunal hauria d'haver estat renovat, que es demana que es renovin per veure si així es desbloqueja aquesta situació, té lògica, a ningú l'hauria d'estranyar i, sobretot, ningú ho hauria d'interpretar com un atac perquè no ho és".

Patxi López creu que la sentència sobre l'Estatut hauria d'acabar en no res: "És una sentència que hauria d'acabar en no res perquè sóc dels convençuts que la Constitució espanyola es prou àmplia com per integrar l'Estatut de Catalunya, el d'Andalusia o el de València. I que, a més, ho han demostrat els mateixos fets: quatre anys d'Estatut i no s'ha trencat absolutament res, ni s'ha posat en perill absolutament res".

El lehendakari també ha parlat d'ETA. Patxi López ha refusat posar data a la desaparició de l'organització terrorista, però sí que ha dit que està convençut que serà aviat i que depèn només de l'esquerra abertzale: "ETA està als seus últims moments, més aviat que tard desapareixarà definitivament de les nostres vides. Per això el que cal és seguir mantenint la fortalesa de l'Estat de dret, la unitat dels demòcrates, i fa falta també que aquest món de que parlàvem faci el pas definitiu, i és possible que això passi, no pas aquest any però d'aquí no gaire temps."

El lehendakari ha dit que el PP basc està actuant amb "molta responsabilitat" i que està sent "l'excepció" a la crispació que, segons que ha dit, promou a la resta de l'Estat.

catradio.cat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut