Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"
Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"

L'expert en tecnologia Enrique Dans i el pilot Albert Llovera, a "Revolució 4.0"  

Dissabte, 29 d'abril, per l'app i la web de Catalunya Ràdio, Adam Martín entrevistarà el professor de tecnologia i innovació Enrique Dans, que presenta el seu nou llibre "Todo vuelve a cambiar". I diumenge, 30 d'abril, a les 22.05, a l'antena de Catalunya Ràdio, el pilot Albert Conillera explica com va fer de conillet d'Índies per la NASA

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, tindrà de convidat l'expert en tecnologia Enrique Dans, que defensa la intel·ligència artificial i explica per què el metavers és un engany. Dans té clar, a més, que el mòbil o el Chat GPT han d'entrar a les aules. També entrevistarà el doctor Francesc Esteve, cap de secció del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari de Bellvitge i Rafael Justel cap de l'àrea d'infermeria de malalts crítics també de l'Hospital de Bellvitge. Explicaran com han transformat l'UCI d'aquest hospital amb experiències immersives adaptades a les necessitats del pacient ingressat per millorar l'estada del pacient i reduir les seqüeles posteriors. 

També dissabte, entrevistaran Pau Martí Felip, un llicenciat en Comunicació Audiovisual de 23 anys, que es dedica a una feina que fa només dos anys no existia: és el que se'n diu un prompt engineer. A més, Marta Castells explicarà la importància de l'etiquetatge a la indústria tèxtil per garantir tant els drets del consumidor com la qualitat de les peces. I avança que aviat arribaran les etiquetes intel·ligents que permetran, entre altres coses, seguir la traçabilitat de les peces de roba. 

I diumenge, conversarà amb el pilot Albert Llovera, que fa trenta anys, quan era esquiador olímpic, va patir una caiguda que li va causar una lesió medul·lar. Llovera no va parar fins a convertir-se en pilot professional, i explica anècdotes com les que va viure quan la NASA li va proposar ser un conillet d'índies per provar electroestimuladors.  

També, hi participarà Santiago Niño Becerra,  economista, Adrià Buzón, que fa uns anys va fundar Cuideo, una startup que va néixer el 2016 per gestionar l'atenció domiciliària de la gent gran i Belén Alastruey, una jove matemàtica que treballa en projectes d'intel·ligència artificial en empreses com Amazon o Apple, on sovint era l'única dona a l'oficina, i explicarà que falten vocacions TIC en les noies perquè creu que falten referents femenins.   

Anar al contingut