La programació de TV3, Catalunya Ràdio i el SX3 s'impregna de llibres i roses per la diada de Sant Jordi 

Després de donar el tret de sortida a la celebració de Sant Jordi amb la imatge dels escriptors que l'últim any han rebut premis literaris, TV3, Catalunya Ràdio i el SX3 preparen aquest cap de setmana una programació especial que s'endinsarà de ple en l'esperit de la diada de Sant Jordi, amb llibres, roses i ciutadans passejant entre parada i parada

TV3 i Catalunya Ràdio preparen una diada molt especial i situaran un set al passeig de Gràcia de Barcelona des d'on s'emetran els diferents informatius i programes en directe. A més, es faran connexions amb les delegacions de Lleida, Girona i Tarragona amb un ampli desplegament per mostrar com s'ha viscut la diada. 

TV3 farà una edició especial amb motiu de Sant Jordi del programa "Planta baixa", amb Agnès Marquès, i els telenotícies i el 3/24 cobriran àmpliament tota aquesta jornada festiva.  

Catalunya Ràdio emetrà durant tot el dia una programació especial que encetarà Roger Escapa amb "El suplement", centrat en entrevistes a escriptors, a partir de les 9.00 i fins a les 13.00. A continuació hi haurà el programa gastronòmic "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés, i a les 15.00 es farà una edició especial, també en directe, del programa literari "Ciutat Maragda". De 16.00 a 19.00 serà el moment de "La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, 

iCat serà a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona transmetent l'esdeveniment més musical de la diada, a partir de les 13.00, amb connexions i programes especials. 

Sant Jordi es viu durant aquests dies al SX3 amb molts continguts especials, que estan disponibles a l'app i la web, i que s'ampliaran aquest cap de setmana.  

Sant Jordi a TV3 

Els serveis informatius preparen una cobertura especial per poder recollir tot el que passi durant la jornada. Una gran jornada requereix un gran desplegament. 

Des de les 7.00 del matí i fins a 14.30 del migdia, TV3 i el 3/24, en emissió simultània, oferiran una programació especial per la diada de Sant Jordi. Comptaran amb una vintena d'equips que explicaran, en directe, com es viu la festa del llibre i la rosa arreu del país. Hi hauran entrevistes amb autors, editors, llibreters, floristes i, en general, amb totes aquelles persones que fan possible la diada. 

Durant tot el matí, tant TV3 com el 3/24 faran connexions des de gairebé una vintena de punts del país. Serà des de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Palafrugell, Reus, Montblanc, Puigcerdà, la Seu d'Urgell, Mataró, Torelló, Manresa, Tortosa, Vielha i Palafrugell, entre d'altres.  

Les connexions s'aniran alternant amb entrevistes amb molts protagonistes de la diada, com ara, Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya; Pere Almeda, director de l'Institut Ramon Llull; Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Eric del Arco, president del Gremi de Llibreters; Marià Marín, secretari del Gremi de Llibreters, i diversos editors, entre els quals Ernest Folch. 

Els telenotícies també transformaran el seu format habitual i Cristina Riba informarà des del plató que TV3 tindrà instal·lat a la cantonada del passeig de Gràcia amb Consell de Cent, a Barcelona. A més, al Telenotícies vespre està prevista l'entrevista amb els autors més venuts de la jornada, també des d'aquest punt informatiu. 

Per rematar la diada de Sant Jordi, TV3 emetrà aquest diumenge, a la mitjanit, el concert que la Companyia Elèctrica Dharma celebra el dissabte 22 d'abril al Palau Sant Jordi de Barcelona amb motiu dels 50 anys del grup. D'aquesta manera, just l'endemà del concert de la banda barcelonina, els espectadors podran reviure l'esdeveniment, que estarà disponible a tv3 a la carta a partir d'aquesta emissió. 

"Planta baixa" i Sant Jordi 

El programa "Planta baixa", en una edició especial, que començarà a les 17.30 i durarà fins a les 20.00, surt al carrer per celebrar Sant Jordi des de tot el territori. 

Agnès Marquès pilotarà des de Barcelona, en el set instal·lat al passeig de Gràcia, un programa carregat de connexions en directe amb la intenció de copsar l'ambient d'aquesta festa i explicar les principals novetats editorials del Sant Jordi 2023 de la mà dels escriptors. 

Amb una desena d'equips repartits per tot Catalunya –des de Calonge, conegut per la seva aposta per les llibreries, fins a Lleida, Montblanc o Girona– els reporters del programa parlaran amb escriptors, editors i amb el públic assistent.  

A Barcelona, Maiol Roger i Elisenda Pineda recorreran la Rambla i conversaran amb els escriptors que al llarg del dia hauran estat signant llibres a les parades. Amb Jofre Font, de "Quan arribin els marcians", el programa s'arribarà als principals espais destinats al Sant Jordi musical i, finalment, abans d'acabar, entrevistaran els autors més venuts de la jornada. 

Tot plegat, acompanyats dels col·laboradors escriptors del "Planta baixa", com són Llucia Ramis, Víctor Amela o Albert Forns. 

Sant Jordi a Catalunya Ràdio 

La diada a Catalunya Ràdio engegarà amb l'equip d'"El suplement", liderat per Roger Escapa, a partir de les 7.50, des de la caravana que l'emissora situarà al Passeig de Gràcia, entre els carrers Diputació i Consell de Cent. En aquest espai, acolliran, a partir de les 9.00, els escriptors Txell Feixas, Xavier Bosch, Marta Orriols i Màrius Serra perquè expliquin les seves vivències en jornades com aquesta. 

A partir de les 9.30 hi haurà una entrevista amb Carles Porta i Xavier Sala-i-Martín. I l'actuació musical de Lal'Ba. A les 10.15 intervindran Xavier Graset i Regina Rodríguez, Laura Fa i Marta Pontnou, amb una entrevista, i hi haurà l'actuació de Judit Neddermann. A les 11.20 Escapa conversarà amb Miki Núñez i, a les 12.25, amb Àngels Gonyalons pel musical "L'alegria que passa", de Dagoll Dagom. També hi haurà una entrevista i actuació de The Tyets, amb Elisenda Carod. A més, es faran connexions territorials amb Lleida, Tarragona i Girona durant tot el programa fins a les 13.00. 

El programa gastronòmic dirigit i realitzat per Paula Molés, "Un restaurant caníbal a Berlín", també es traslladarà a la caravana de Catalunya Ràdio a partir de les 13.00 amb els convidats: Daniel Jordà, responsable del blog Panes Creativos i autor del llibre "Panes. La màgia de Daniel Jordà"; Nicola Poltronieri, cuiner i autor del llibre "Mis cuentos para tu apetito", i Marc Casanovas, periodista i autor del llibre "No soc un dels vostres".

A partir de les 15.00 hi haurà una edició especial, també en directe, del programa literari "Ciutat Maragda", amb David Guzman, per l'app i la web. Els convidats d'aquest Sant Jordi seran Blanca Pujals, Miquel Cabal i Eloi Creus. Hi haurà una entrevista amb actuació de Meritxell Gené. La idea del programa literari de Catalunya Ràdio és que els convidats encarnin un escriptor o personatge amb el qual se sentin còmodes, que puguin adoptar-ne l'estil i les maneres. "

De 16.00 a 19.00 serà el moment d'una edició especial, també en directe i exclusiu per internet, de "La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, que anirà a cercar les sensacions dels autors i dels assistents per tot l'entorn. Hi haurà un càsting d'"Eufòria", com l'any passat, amb el jurat: Lildami, Elena Gadel i Carol Rovira. A més, aprofitant que Elena Gadel acaba de treure treball discogràfic, Carod hi conversarà i li demanarà que dediqui un acústic senzill als oients. 

iCat, amb Sant Jordi 

A partir de les 13.00, iCat, viurà amb intensitat l'esdeveniment més musical de la diada, que tindrà lloc a l'Antiga Fàbrica Damm. Amb connexions i entrevistes, per captar l'ambient i els directes de concerts, a càrrec de Franc Lluís Giró. 

Des de l'escenari de la Sala de Bàscules, a les 17.00, es farà una edició especial del programa "Loft" presentat per Xènia Casado i Berta Aroca, amb alguns dels col·laboradors habituals, amb convidats i amb alguna sorpresa.  

A més, a partir de les 19.00 hi haurà sessions de DJ a càrrec de Franc Lluís Giró, del programa "Els experts", i de Mariona Batalla, presentadora del programa "Les gates".  

Aquest any actuaran al Sant Jordi Musical de l'Antiga Fàbrica Damm Els Catarres, Triquell, Roba Estesa, Koers, 31 FAM i Gertrudis, entre molts altres artistes, que, a més, signaran discos i llibres.   

tv3.cat   

#SantJordiTV3 
#SantJordiCatRàdio
#ImpulsemCultura 

Anar al contingut