La "Nit de Santa Llúcia", a TV3

Aquesta nit, a partir de les 20.15, TV3 i el portal tv3.cat emeten la 66a edició de la Nit de Santa Llúcia, la festa de les lletres catalanes, que organitza Òmnium Cultural. Anna Guitart serà l'encarregada de la narració televisiva.

Des del Poliesportiu Municipal Gornal de l'Hospitalet de Llobregat, on se celebra la 66 edició de la Nit de Santa Llúcia, TV3 connectarà en directe a partir de les 20.15 i fins al Telenotícies Vespre per oferir els quatre primers premis que s'atorguen durant la nit: el Frederic Roda, de teatre; el Mercè Rodoreda, de contes i narracions; el Carles Riba, de poesia, i el Sant Jordi, de novel·la. Aquesta primera part es podrà seguir indistintament per TV3 i també, en streaming, pel portal tv3.cat, que oferirà la cerimònia íntegrament, amb l'entrega de la resta de guardons: el premi Folch i Torres, de novel·la per a nois i noies; el Joaquim Ruyra, de narrativa juvenil; l'Òmnium Cultural, de comunicació, i el premi internacional Joan B. Cendrós.

 

La periodista Anna Guitart, de l'equip del programa Tria33, serà l'encarregada de la narració televisiva.

 

Aquesta edició per primer cop se celebra a l'Hospitalet de Llobregat i està bastida al voltant de l'art de carrer. La direcció artística és de Joan Font (Els Comediants) i la conducció de la clown, músic i acròbata Alba Sarraute assistida pel també clown Pere Hosta. La majoria de les actuacions estaran protagonitzades per artistes bàsicament de l'Hospitalet de Llobregat, com diversos membres de la banda urbana Always Drinking Marching Band, l'espectacular grup de dansa urbana Street Squad, el cantautor Dani Flaco, el grup de jazz Manouche i els Ministrils de l'EMCA –Escola de Música de l'Hospitalet. Completaran les actuacions la ballarina de claqué barcelonina Laia Molins i els falconers de Catalunya, entre altres artistes.

 

La tecnologia també serà present en aquesta "Nit de Santa Llúcia", i durant la Festa de les Lletres Catalanes hi haurà la projecció de diversos hologrames relacionats amb cadascun dels premis que es donaran.

 

Anar al contingut