"La llum d'Elna", "Vida privada" i "Nit i dia", premiades al Festival Zoom

El Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, va fer entrega dels seus premis dissabte a l'Ateneu Igualadí. Entre els premiats hi ha "La llum d'Elna", "Vida privada", "Nit i dia" i l'actriu Bruna Cusí, que ha actuat en diferents produccions en què ha participat TV3.

El Festival Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats, ha celebrat la 15a edició, a Igualada i Barcelona. I dissabte va lliurar els premis a l'Ateneu Igualadí amb una gran gala de cloenda oberta a tothom. 

"La llum d'Elna" ha guanyat el premi DO Catalunya a la millor pel·lícula catalana. El film, dirigit per Sílvia Quer i protagonitzat per Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnín i Natalia de Molina, és una producció de Distinto Films, en coproducció amb TV3, Radio Télévision Suisse, Bohemian Films, Producciones Cibeles, i Televisió Espanyola, la participació de Canal Sur, i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, Programa Media de la Unió Europea, Media Suisse i Cinéforom.

La pel·lícula narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones embarassades i va salvar, així, 595 nadons d'una mort segura.

"Vida privada" s'ha emportat dos premis, el de millor direcció per Sílvia Munt i millor interpretació per Pablo Derqui. És una adaptació de la novel·la de Josep Maria de Sagarra coproduïda per TV3 i Oberon Cinematogràfica, amb la producció associada d'ImpulsaFilm, i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La minisèrie se situa enmig dels profunds canvis socials i polítics ocorreguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República. El primogènit d'una família aristocràtica arruïnada cau en una espiral de decadència, mentre el seu germà petit lluita per tornar a la cúspide de la societat a qualsevol preu i sense cap tipus d'escrúpol.

"Nit i dia" ha estat reconeguda amb el premi Servisimó a la millor sèrie espanyola. La producció de TV3 i Mediapro, creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, dirigida per Manuel Huerga i Oriol Paulo, i protagonitzada per Clara Segura, és un thriller realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen cada dia amb els aspectes més foscos de la realitat.

Aquest any, el Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l'ofici, ha estat per a l'actriu catalana Bruna Cusí, coprotagonista del film "Estiu 1993", de Carla Simón. El llargmetratge, que compta amb la participació de TV3, està basat en la biografia de la mateixa directora, i explica la història d'una nena de sis anys que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare.

L'actriu també va participar en la pel·lícula, produïda per TV3 i Massa d'Or Produccions, "Incerta glòria", una adaptació cinematogràfica de la novel·la de Joan Sales. La cinta, dirigida per Agustí Villaronga, relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó. A més, se l'ha vist en sèries com "Polseres vermelles", "Cites" o "El cor de la ciutat".

tv3.cat

Anar al contingut