Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"
Adam Martín i Xantal Llavina, del "Revolució 4.0"
DISSABTE I DIUMENGE

La directora del diari Ara, Esther Vera, i l'escriptor Xavier Bosch, a "Revolució 4.0"

Dissabte, 22 d'abril, per l'app i el web de Catalunya Ràdio, Adam Martín entrevistarà Esther Vera, que explicarà les dificultats de dirigir un diari, en el seu cas l'Ara: "Quan dirigeixes un diari et cauen bombes per tot arreu"

I diumenge, 23 d'abril, a les 22.05, a l'antena de Catalunya Ràdio, el programa comptarà amb la presència de l'escriptor Xavier Bosch, que durant la diada de Sant Jordi haurà presentat la seva nova obra, "32 de març"

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, tindrà de convidada la directora del diari Ara, Esther Veraque ironitza amb la pel·lícula "Apocalypse" Now" per explicar les dificultats de dirigir un diari: "Et cauen bombes per tot arreu". També analitza com està canviant el periodisme i els problemes que representen les fake news i destaca l'aposta que està fent el seu diari pel periodisme d'investigació per tal d'oferir als seus subscriptors i lectors un valor afegit a la informació.  

Dissabte també serà al programa l'emprenedora Carla Zaldua, fundadora d'una startup del sector mèdic que ha acabat un projecte pilot perquè l'anàlisi de la veu mitjançant la intel·ligència artificial ajudi a detectar malalties com l'Alzheimer o la depressió. D'altra banda, Jordi Bosch, president de la comissió d'Innovació de Foment del Treball, parlarà de la necessitat de dissenyar i potenciar les infraestructures de telecomunicacions de Catalunya dels pròxims anys per tal d'evitar el despoblament de les zones rurals i potenciar la instal·lació d'empreses en llocs que no siguin Barcelona i els seus voltants. I el programa es farà ressò en el tram final d'una polèmica que ara mateix sembla que té una solució complexa: pobles amb un encant natural i que viuen sobretot del turisme estan prohibint la instal·lació de plaques solars als seus habitants per qüestions estètiques, i això fa que aquests se sentien discriminats i no puguin optar per aquesta font d'energia sostenible.  

Pel que fa a l'edició de diumenge, dia de Sant Jordi, inclourà una entrevista amb l'escriptor Xavier Bosch. Parlarà de la novel·la "32 de març", una història ambientada a París i que reivindica la relació entre una àvia i la seva neta. Bosch també explica les seves rutines d'escriptor i per què va renunciar a dirigir un diari i opina també sobre l'actualitat del Futbol Club Barcelona, la seva gran passió.  

D'altra banda, l'economista Santiago Niño-Becerra posarà preu a la felicitat: uns 45.000 euros. I també explicarà una idea polèmica: la gent sense gaires recursos tindrà aviat una renda universal, però viurà reclosa al metavers, mentre que la gent més rica gaudirà del món real. A més, la sommelier Meritxell Falgueras presenta la seva primera novel·la, "Tasta'm". Falgueras explica per què s'ha inspirat en la sèrie "Sexo en Nueva York" per escriure el llibre, fins a quin punt és autobiogràfica i quina importància hi té el vi. I tancarà el programa una conversa amb el dibuixant Carlos Grangel, amb una llarga trajectòria com a dissenyador de personatges d'animació a pel·lícules de Hollywood. Grangel explica com treballen els grans estudis allà i parla algunes de les pel·lícules per a les quals ha dissenyat personatges, com per exemple "Pinotxo" del director Guillermo del Toro, que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació.   

 

Anar al contingut