Ja hi ha 30 finalistes per a la crida del 33
Ja hi ha 30 finalistes per a la crida del 33

La CCMA i l'ICEC obren la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors

Es busquen nous talents i formats de continguts per al 33 i altres plataformes de distribució de la CCMA

Després de l'èxit de les tres crides anteriors, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura obren una quarta convocatòria de projectes per difondre i descobrir la cultura catalana en totes les seves expressions i formats, per impulsar la creació de nous talents i formats de continguts innovadors per al 33 i altres plataformes de distribució de la CCMA.

La convocatòria té l'objectiu de contractar un mínim de cinc projectes audiovisuals culturals (arts visuals, arts escèniques, música, cultura digital, llibre, audiovisual) originals i innovadors, tant per contingut com per format.

De la primera fase de selecció en sortiran vint projectes que seran convocats a una sessió final de pitching en què s'escolliran els finalistes.

El 33 és el canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d'idees i la projecció de la cultura. En aquest sentit, i atenent a l'evolució de la cultura audiovisual, aquesta quarta convocatòria vol atreure especialment els creadors joves, titulats en graus de comunicació audiovisual, professionals independents... En definitiva, productores i creadors novells que no treballen de forma habitual en l'àmbit de la televisió generalista.

La crida, que està oberta a tot tipus de formats, busca propostes innovadores, projectes singulars que, tant per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, es valorarà especialment l'originalitat així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multipantalla, preferentment si es contemplen i proposen formats propis per a cada plataforma de difusió.

Les bases d'aquesta convocatòria es poden consultar a l'apartat de presentació de projectes del web de la CCMA.

Alguns dels projectes que van sorgir de les altres crides (primera, setembre del 2018; segona, abril del 2019, i tercera, setembre del 2020) són, per exemple, els programes "Correspondències", "Bàlsam", "Celebrem" o "A2veus", que responien a alguns dels requisits que ara es tornen a valorar.

Presentació i selecció de projectes

Els projectes s'hauran de fer arribar abans del 16 de juliol del 2021 a través d'un formulari disponible al web de la CCMA.

La selecció dels projectes es farà en dues parts. En una primera fase, un comitè de selecció format pels responsables de TV3 i de l'ICEC en farà una primera tria, en què es valorarà que la documentació aportada s'ajusti a la que se sol·licita, que els projectes siguin efectivament propostes innovadores i que la seva producció sigui factible dins dels paràmetres de la convocatòria. D'aquesta primera fase en sortiran vint projectes que els seus creadors hauran de defensar en una sessió de pitching pública, que tindrà lloc a les instal·lacions de la CCMA a Sant Joan Despí o a l'espai que es determini en el seu moment.

Després de la sessió de pitching, la CCMA farà públics els resultats de la convocatòria i els projectes seleccionats per produir-los.

ccma.cat
icec.gencat.cat

Anar al contingut