Joan Puigcercós afirma que el PSOE i el PP tenen la mateixa política respecte a l'esquerra abertzale

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, el líder dels republicans evita concretar els futurs pactes electorals de cara a la pròximes eleccions catalanes

Joan Puigcercós ha afirmat aquest que el PSOE i el PP tenen la mateixa política pel que fa a l'esquerra abertzale i les detencions dels seus dirigents. En la primera entrevista del líder republicà després de ser proclamat candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Puigcercós ha explicat: "Amb la boca petita, tot allò que havia criticat el senyor Rubalcaba del senyor Mayor Oreja, que el mateix Rubalcaba ho criticava, i jo estava allà, en aquests moments ell està fent el mateix que el senyor Mayor Oreja sense fer soroll; és la diferència que hi ha".
En unes declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el líder d'ERC ha revelat que les relacions entre els republicans i els president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero són inexistents, després que el PSOE ha triat el PNB per pactar els pressupostos de l'Estat per a l'any 2010. Puigcercós ha criticat les diferències de tracte del PSOE cap a Catalunya i Euskadi. "El PSOE el que ha buscat sempre és el còmode, i els bascos són molt còmodes. És a dir, ells consideren que pagar a Catalunya, és a dir, retornar a Catalunya el que és seu, torno a dir-ho, té un cost electoral i han vist que als bascos blindar-los el concert és gratis, i d'això evidentment el PP n'és còmplice perquè fixi's que va votar en contra, però amb la boca petita, eh?", ha declarat.
A preguntes de Manel Fuentes, Joan Puigcercós ha evitat concretar en aquestes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio els futurs pactes electorals d'ERC de cara als comicis catalans del 2010. El líder dels republicans ha insistit, però, que la seva formació només s'entendrà amb aquells que tinguin els ulls posats en la independència de Catalunya. "Crec que estem a les portes d'una nova etapa, que es nota que la gent demana ja un pas endavant, i nosaltres estem disposats a fer-lo. Si algú ens vol seguir, doncs ho farem acompanyats. Potser, escolti, estarem sols i s'entendran els altres", ha declarat.

Anar al contingut