Iceta diu que la comissió sobre el cas Palau s'ha de limitar al finançament irregular dels partits

El portaveu dels socialistes catalans creu que si el PSC no hagués apostat per la comissió podria semblar que hi havia "un pacte entre els dos grans partits de Catalunya per tapar-se les vergonyes".

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que la comissió parlamentària sobre el cas Palau s'ha de limitar al suposat finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música: "El que busquem és el que busquem i no una cosa generalitzada. No tots els elements que han sortit al voltant del cas Palau, sinó precisament els que tenen a veure amb el finançament irregular de partits perquè és que si no no ens hi aclariríem. I a vegades, sembla com si algú digués, no, buidem tota l'aigua del mar amb un forat a la sorra". Iceta creu que si el PSC no hagués apostat per la comissió podria semblar que hi havia "un pacte entre els dos grans partits de Catalunya per tapar-se les vergonyes" i ha assegurat que la voluntat del seu grup és que la comissió no es converteixi en "una picabaralla partidista" .

D'altra banda, el portaveu del PSC també s'ha referit a les converses telefòniques de dos dels imputats en el cas Pretòria, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta: "Ells mateixos, en aquestes converses, diuen: ‘No, Castells farà el que li diguin els seus tècnics'. És obvi que si el que buscaven és un tracte de favor no el van aconseguir. Molta gent s'adreça a l'administració interessant-se per temes concrets que tenen a veure amb les seves propietats o amb els seus negocis i això no és delicte. El que és delicte és si algú pretén comprar voluntats, si algú pretén subornar un càrrec polític o un funcionari. En el cas de la relació dels senyors Alavedra i Prenafeta amb els càrrecs de la Generalitat sembla que això és evident- per les seves paraules i pel que sabem que ha estat publicat -que no ha estat aixi".

catradio.cat/mati


Anar al contingut