Ventura Pons, en una imatge d'arxiu del 2018
Ventura Pons, en una imatge d'arxiu del 2018

3Cat posa a l'abast una àmplia col·lecció de pel·lícules de Ventura Pons com a homenatge al director més prolífic del cinema en català

La plataforma 3Cat posa a l'abast una àmplia col·lecció de pel·lícules i documentals representatius de la trajectòria de Ventura Pons com a director. També destaca un seguit d'entrevistes i reportatges sobre la seva importància en el cinema català i europeu.

Arran de la mort del director de cine i teatre, guionista, productor i empresari cinematogràfic barceloní Ventura Pons, 3 Cat li ret un homenatge i posa a l'abast algunes de les seves principals obres. Pons ha estat un dels directors més prolífics d'Europa a les últimes dècades, i, de llarg, qui ha rodat més pel·lícules en català. Les pel·lícules són: "Un berenar a Ginebra" , "Cola, Colita, Colassa", "Ignasi M", "Forasters" i "Mil cretins".

També es podrà escoltar l'entrevista en profunditat feta pel programa de Catalunya Ràdio "El divan", al febrer 2013, i l'especial fet pel programa "El violí vermell" l'any passat a Catalunya Música sobre "La música de les pel·lícules de Ventura Pons". A més es podrà recuperar el discurs amb motiu del Premi Gaudí d'Honor del 2015.

El director de cine i teatre, guionista, productor i empresari cinematogràfic barceloní Ventura Pons ha mort als 78 anys. Pons va dedicar tota la vida al cinema des de tots els àmbits, una vocació incombustible que el va dur a fer fins a 33 pel·lícules en poc més de 40 anys de trajectòria, tenint en compte que no va debutar fins als 32 anys.

La seva obra ha tingut ressò aquí, però també a nivell internacional, amb un cine que és un mostrari d'actors i actrius del país. De fet, va fer debutar Rosa María Sardà, tant al teatre com al cinema. Pons ha estat un dels directors més prolífics d'Europa a les últimes dècades, i, de llarg, qui ha rodat més pel·lícules en català.

Anar al contingut