Una imatge del llargmetratge, amb participació de TV3, "Tierra firme".
Una imatge del llargmetratge, amb participació de TV3, "Tierra firme".

"Estiu 1993", "Incerta glòria", "La llamada" i "Tierra firme", candidates als Premios Feroz 2018

Dilluns, 22 de gener, es donaran a conèixer els Premios Feroz 2018, on diferents produccions amb participació de TV3 estan nominades. El lliurament d'aquest any tindrà lloc al Complejo Magariños de Madrid, en una gala presentada per Julián López.

Quatre produccions amb participació de TV3 opten als Premis Feroz 2018, que es lliuraran dilluns 22 de gener: "Estiu 1993", "Incerta glòria", "La llamada" i "Tierra firme". La gala de de la cinquena edició dels premis tindrà lloc al Complejo Magariños de Madrid.

La multipremiada "Estiu 1993", amb participació de TV3, opta a set premis: millor pel·lícula dramàtica, millor direcció (Carla Simón), millor guió, millor actriu protagonista (Laia Artigas), millor actor de repartiment (David Verdaguer), millor cartell, i millor tràiler.

El llargmetratge de Javier Calvo i Javier Ambrossi "La llamada", amb col·laboració de TV3, opta al premi a la millor pel·lícula de comèdia, acumula tres nominacions a millor actriu de repartiment (Anna Castillo, Belén Cuesta i Gracia Olayo) i també està nominada a millor cartelli millor tràiler.

"Incerta glòria", la coproducció de TV3 i Massa d'Or Produccions dirigida per Agustí Villaronga opta a dos guardons: millor actor de repartiment (Oriol Pla) i millor actriu protagonista (Núria Prims).

El llargmetratge amb participació de TV3 "Tierra firme", de Carlos Marqués-Marcet, està nominat a millor pel·lícula de comèdia.

Els Premios Feroz es van crear al 2013 per l'Asociación de Informadores Cinematográficos de España (AICE), per reconèixer el mèrit i la qualitat de les produccions cinematogràfiques de cada any.

"Estiu 1993"

Frida és una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, Frida, el seu oncle Esteve, la seva tia Marga i la seva cosina Anna, la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. Esteve i Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació, de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, Anna. Malgrat que Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

"La llamada"

Tot passa en un campament cristià de Segovia anomenat La Brújula. Bernarda, una monja que hi acaba d'arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La germana Milagros, una jove amb dubtes sobre la seva vocació, recorda amb nostàlgia com li agradaven Presuntos Implicados. María i Susanna, dues adolescents castigades per escapar-se a un concert, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però una nit, a María se li apareix Déu i tot comença a canviar. I és que a Déu li encanta Whitney Houston.

"Incerta glòria"

El front d'Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica viuda de la qual s'enamora, Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció de Lluís i s'estableix entre ells dos un "estat de guerra" que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

"Tierra firme"

La vida en un vaixell al Regent's Canal de Londres pot ser complicada. Eva, una professora de salsa de 35 anys, vol ser mare. Kat, amb 30 anys i una vida despreocupada, no vol perdre l'Eva. Roger, un vell amic que arriba a la ciutat per celebrar l'aniversari de la parella, descobreix, per sorpresa seva, que la paternitat pot ser el repte que buscava. I Germaine, la mare d'Eva, no pensa que el pla dels tres joves pugui funcionar. És possible viure l'amor, la família i la vida de formes tan diferents i, malgrat tot, continuar units?

tv3.cat

Anar al contingut