Ernest Maragall admet que els alumnes acaben la primària amb dificultats de lectoescriptura

El conseller d'Educació està convençut que Catalunya té capacitat i influència per poder desplegar l'Estatut fins al final. Ho ha dit al programa "El matí de Catalunya Ràdio" amb Manel Fuentes.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha avançat a El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes, que avui s'ha fet des de l'Auditori de la Vall de Núria amb motiu de l'inici dels actes de l'Any Joan Maragall, que a partir de les proves que s'han fet a sisè de primària es constata que l'alumnat té un problema de lectoescriptura: "Va apareixent alguna cosa que també altres estudis ens diuen. I és l'especial dificultat al voltant del concepte lectoescriptura. No la tenim ben resolta, aquesta qüestió. No estem al nivell que hem d'estar". El conseller, que ha dit que la setmana que ve explicaran amb detall aquestes proves que es van fer el mes de maig, ha afirmat que caldrà actuar per millorar la lectoescriptura de "les noves fornades" d'alumnes.

Ernest Maragall també s'ha referit a la retallada de sou dels funcionaris de l'ensenyament i ha assegurat que malgrat la crisi i la retallada econòmica, això no afectarà en el nivell i l'exigència de l'educació: "Estem retallant el sou d'uns treballadors, del sector públic, de la salut, de l'educació, dels serveis socials, de l'administració, en fi, de totes les àrees de l'administració. Això sí; però el servei, la qualitat... Com podem parlar de retallades si aquest curs que ara començarà afegirem 570 places docents noves?". El conseller ha remarcat que cal garantir "el servei final als alumnes i a les famílies" i ha afirmat que "aquí no hi ha ni una sola retallada, en absolut".

Ernest Maragall, que ha fet un balanç del curs que acaba, ha lamentat les dues vagues que s'han fet en el sector: "S'ha fet un flac favor a l'educació com a concepte i com a sistema. Li diria que molt especialment s'ha fet una flac favor al concepte d'escola pública, que és qui ha patit més i més explícitament aquestes circumstàncies".

Estatut


El conseller d'Educació, Ernest Maragall, també ha parlat de l'Estatut i s'ha mostrat convençut que Catalunya té eines per superar la cruïlla en què es troba el text estatutari, i que les sabrà utilitzar a favor seu: "Tenim un Estatut que està vigent, que l'estem complint, que l'estem desplegant. (...) Sé que estem mantenint una posició, que no ens l'han presa. I que tenim no només arguments i raons sinó que també tenim capacitat, força, presència, influència per aconseguir mantenir-lo fins al final. I que malgrat tots aquests intents que hi són, i que hi seguiran sent, ens en sortim. No veig cap raó perquè no ens en sortim ".
Ferran Mascarell

D'altra banda, el conseller Maragall ha afirmat que és "positiu" el debat que s'ha obert sobre la possibilitat que Ferran Mascarell sigui alcaldable a l'ajuntament de Barcelona: "Crec que això més aviat ens afavoreix. Tenir aquesta presència de debat, de projecció, de reflexió, crec que és positiu per tots". Tot i això, ha dit que encara no és moment de decidir el nom del candidat: "Falta prou temps per prendre decisions. El partit les prendrà en el seu moment. No hi ha pressa, ni precipitació".

catradio.cat/mati
Anar al contingut