El projecte "Comix, BCN a contracorrent" guanya el IV Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC

El llargmetratge documental i webdoc interactiu creat per Pep Juvé i Pere Marzo, "Comix, BCN a contracorrent", ha guanyat la quarta edició del Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC. Aquest certamen, impulsat per Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya, compta amb el suport de Televisió de Catalunya des de la primera edició.

"Comix: BCN a contracorrent", en el seu doble format de llargmetratge documental i webdoc interactiu, és una crònica de les experiències personals d'un grup de joves dibuixants que van fer de la contracultura una de les poques vies d'expressió a l'Espanya del final del franquisme. El treball retrata una generació d'autors com Mariscal, Nazario o Manel Rubiales, entre d'altres, que, amb els seus còmics alternatius, van liderar un moviment que va aportar irreverència, despreocupació i denúncia a un país immers en un procés de canvi radical.

Els projectes finalistes d'aquest certamen han estat "Invisibles", de Xavier Satorra, "Un món de poesia", d'Ernest Cahué, i "100 crisis de un papá primerizo", d'Eduardo Prádanos. Com a premis, es repartiran el desenvolupament del dossier de producció per part del MiLab Blanquerna i un "pack" de formació a càrrec del Màster de Producció Transmèdia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El lliurament dels premis s'ha fet aquest dijous, 15 de desembre, al Club Social de la seu de la SGAE a Catalunya. Durant l'acte s'ha valorat l'important impuls que estan rebent els projectes transmèdia i la qualitat dels projectes presentats en aquesta edició.

ccma.cat

 

Anar al contingut