"El matí de Catalunya Ràdio" celebra la inauguració de l'Any Maragall des de la Vall de Núria

Familiars del poeta, Pasqual i Ernest Maragall, i Àgata Roca, Jordi Boixaderas, Oriol Pujol i el grup Mishima han llegit i interpretat obres de Maragall.

El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, ha celebrat des de la Vall de Núria l'inici oficial dels actes de l'Any Joan Maragall, que commemora el 150è aniversari del naixement del poeta i el centenari de la seva mort, i ho ha fet acompanyat d'oients i de familiars del poeta, com l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, i també altres néts, besnéts i rebesnéts. Tots ells han recordat la figura de l'escriptor, han explicat com els ha marcat en la seva vida i han llegit també algunes de les seves obres favorites del poeta. Pasqual Maragall ha explicat que ha triat per a l'ocasió el primer i l'últim poema del seu avi: "Sol solet" i un fragment del "Cant espiritual", mentre que el seu germà Ernest ha escollit "Pirinenca" i la rebesnéta Marina, de 8 anys, ha recitat "La ginesta".

Manel Fuentes també ha conversat amb el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, que a més de llegir uns versos del "Cant espiritual", ha explicat la vinculació que té amb la família Maragall, ja que la seva dona, Anna Vidal i Maragall, és besnéta del poeta.

El programa també ha convidat els actors Jordi Boixaderas i Àgata Roca, que han recitat "Soleiada", i el grup Mishima ha estat l'encarregat de posar-hi les notes musicals amb la interpretació del poema "Els ametllers".

El matí de Catalunya Ràdio també ha parlat amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que s'ha desplaçat a Núria per inaugurar un monòlit sobre l'Any Maragall i també una exposició sobre la vinculació del poeta amb la natura i el seu llegat en foma de poesia, titulada "Els cims celestials. De Núria als Pirineus", que es podrà visitar durant aquest estiu .

catradio.cat/mati
Anar al contingut