De Cospedal diu que el PPC estudia si pren mesures contra García Albiol

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, també ha dit que li agradaria que la sentència sobre l'Estatut sortís aviat

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha afirmat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el PP de Catalunya està estudiant si pren mesures contra el president del PP de Badalona, Xavier García Albiol, que a través d'uns fullets ha atribuït la majoria de delictes comesos en aquesta localitat als romanesos d'ètnia gitana que hi viuen. Preguntada sobre si cal obrir expedient a García Albiol, De Cospedal ha explicat que "el PP de Catalunya està en aquests moments considerant quina es la posició que s'ha de mantenir en aquest sentit i està parlant amb ell en aquest sentit i crec que en poques hores o dies es produirà un pronunciament en aquest sentit".

D'altra banda, María Dolores de Cospedal ha explicat que no s'ha concertat cap reunió entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del PP, Mariano Rajoy, per parlar sobre la renovació dels membres del Tribunal Constitucional. De Cospedal ha confirmat que demà passat Rajoy serà a Barcelona per visitar la Feria de Abril, però que de moment, no hi ha cap trobada prevista: "El senyor Rajoy serà efectivament, a Catalunya, d'aquí a dos dies. El senyor Montilla ha manifestat la seva intenció de poder veure el senyor Rajoy. Ho ha manifestat, pel que sé fins ara, públicament, però no s'ha anat més enllà d'una concertació d'una reunió". La número dos del PP també ha reiterat l'oposició del seu partit a canviar ara els magistrats del TC i ha criticat aquells que qüestionen l'òrgan judicial: "Em nego a contribuir en la campanya d'intent de deslegitimar el TC, la seva funció i també la seva constitució en aquest moment".

De Cospedal també ha afirmat que seria "bo per tot el món" que la sentència sobre l'Estatut sortís amb rapidesa, però ha dit que el més important és que surti perquè "tranquil·litzaria moltes coses" i donaria al TC "un altre clima de treball".

catradio.cat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut