Cunillera entén una autocrítica col·lectiva del PSC en lloc d'un vot de càstig personal a Montilla

La nova secretària de la Mesa del Congrés afirma que la seva formació dóna suport a les reclamacions que faci la Generalitat dels 759 milions d'euros que li deu l'estat.

La socialista Teresa Cunillera, nova secretària de la Mesa del Congrés dels Diputats, entendria que en el congrés del PSC d'aquest cap de setmana hi hagi una autocrítica col·lectiva del partit més que no pas un vot de càstig concret pel primer secretari, José Montilla. Teresa Cunillera ha explicat a Catalunya Informació que "seria injust que féssim un vot de càstig a una executiva a la qual durant tots aquests quatre anys que ha tingut de mandat mai se li ha retret, sigui en el consell nacional, sigui a través de votacions a la mateixa executiva, en la qual gairebé sempre els acords s'han pres per unanimitat. En tot cas ens hauríem de fer un retret col·lectiu si aquesta executiva ha estat a l'alçada perquè potser nosaltres hem estat també partícips d'aquesta manera de fer".

Sobre la decisió del govern de Rodríguez Zapatero de no transferir els 759 milions d'euros que fixa l'Estatut, la diputada del PSC ha assegurat que "si el govern de Catalunya ha de fer les oportunes reclamacions d'allò que li correspon estem a la seva vora. Nosaltres estem a la vora d'allò que li pertany per estatut, que li pertany per acords que hagi de rebre del govern de l'estat. I per tant, el govern de Catalunya té tots els mecanismes per tirar endavant aquestes reclamacions i, a més, té l'acord de l'oposició, cosa que nosaltres mai vam tenir amb Convergència i Unió".

catradio.cat/catinfo
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut