Corbacho creu que CiU donarà suport al decret de la reforma laboral per responsabilitat

El ministre de Treball ho ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes.

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, confia en el suport de CiU i desconfia del PP per aconseguir l'aprovació definitiva de la reforma laboral al Congrés dels Diputats. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Corbacho ha pronosticat que la federació hi aportarà millores constructives i, en canvi, no es refia d'una eventual col·laboració dels populars: "Si CiU fa una esmena serà pensant en què pot ser millor per a l'economia i, evidentment, per a la creació d'ocupació. Si ens en anem al PP, doncs crec que el PP actuarà més amb una política de tacticisme. Un dia sortirà i dirà que és el partit dels treballadors i un altre dia dirà que això no serveix per a res i el que s'ha de fer és donar tot el poder absolut als empresaris".

Sobre la lletra petita del decret de la reforma laboral, Corbacho ha precisat d'on poden sortir els diners per al fons individualitzat per a cada treballador: "Sortirà segurament de les quotes de la Seguretat Social que paguen treballadors i empresaris". Aquest és un model que ja s'aplica a Àustria. Ara bé, el ministre ha afegit que això no vol dir que es tradueixi en un "increment de les quotes de la Seguretat Social ni per als treballadors ni per als empresaris".

El ministre també s'ha referit a la possibilitat que tindran els empresaris de recórrer al fons de FOGASA si ha d'acomiadar un treballador: "El que passarà a partir d'aquell moment quan una empresa acomiadi un treballador serà que es pagarà una part d'aquest acomiadament a base d'aquell fons que paguen totes les empreses, però no ho pagarà l'Estat".

catradio.cat/mati
Anar al contingut