Rudolf Buchbinder
Rudolf Buchbinder

Catalunya Música transmetrà diumenge el concert matinal de l'OBC amb Rudolf Buchbinder com a solista

El diumenge 12 d'abril, a les 11 del matí.

El diumenge 12 d'abril, a les 11 del matí, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori, el concert de l'OBC, dirigida des del piano per Rudolf Buchbinder, en què interpretarà els concerts per a piano núms. 1, 4 i 5 de Ludwig van Beethoven. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

El segon cap de setmana d'abril l'OBC presenta una oportunitat única: sentir els cinc concerts per a piano de Beethoven, cinc joies del repertori pianístic de tots els temps, de la mà d'un dels pianistes més agosarats del moment, l'austríac Rudolf Buchbinder, que va protagonitzar per primer cop aquesta experiència al Musikverein de Viena l'any 2011.

La interpretació d'aquesta integral pianística va contribuir a fer que Buchbinder rebés l'any 2012 el prestigiós premi Echo a la categoria de Millor Intèrpret de l'Any. I és que plantejar- se aquest repte no és a l'abast de tothom: els concerts de Beethoven són obres cabdals del repertori internacional, profundes, complexes, virtuosístiques i també d'una gran popularitat. Excepte el Concert núm. 5, "Emperador", tota la resta van ser estrenats pel mateix Beethoven. En el concert de diumenge 12 d'abril, podrem sentir els concerts per a piano núms. 1, 4 i 5 del compositor alemany.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous, a les onze de la nit, i els diumenges, a les nou del matí.Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut