Catalunya Música transmet la Tercera simfonia de Mahler des del Téâtre du Châtelet de París

Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.

El 29 d'abril, cinc minuts abans de les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Téâtre du Châtelet de París per transmetre la Simfonia núm. 3, de Gustav Mahler en la versió de la mezzosoprano Christianne Stotijn, el Cor Infantil de Radio France, la Secció Femenina del Cor de Radio France i l'Orquestra Nacional de Radio France, dirigits per Daniele Gatti.

El compositor austríac Gustav Mahler va acabar la Tercera simfonia l'agost del 1896 mentre era de vacances, per quart any consecutiu, a Steinbach am Attersee, a Àustria. Mentre l'escrivia, Mahler va tenir com a convidat a la seva residència d'estiu el jove director d'orquestra Bruno Walter i li va dir: "És inútil que miri el paisatge: tot ha passat a la meva simfonia". I és que Mahler va fer d'aquesta obra un himne a la natura sempre canviant, en contínues metamorfosis; en paraules del mateix compositor, una obra que "comença amb la natura inanimada i s'eleva fins a l'amor de Déu". I és que la simfonia evoca també un món de pau, sobretot els tres últims moviments (on s'introdueix la veu humana), que descriuen la metamorfosi cap a formes de vida cada cop més evolucionades.

La tercera és la simfonia més llarga de Mahler, està dividida en sis moviments i està escrita per a contralt, cor femení, cor de nens i una orquestra monumental que comprèn instruments de corda i a la secció de vent vuit trompes, quatre trompetes, quatre trombons i tuba, a més de timbales, percussió, campanes, glockenspiel i arpes. Una obra monumental ideal per commemorar el 150è aniversari del naixement de Mahler, que s'escaurà el pròxim mes de juny.

catmusica.cat

catradio.cat
Anar al contingut