Catalunya Música transmet el concert del pianista Nikolai Lugansky i l'OBC, des de L'Auditori

Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Aquest diumenge, 9 de maig, uns minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir la transmissió del concert del pianista Nikolai Lugansky i l'OBC, dirigida per Ernest Martínez Izquierdo. Interpretaran La pregunta sense resposta, de Charles Ives, l'estrena de la Tercera simfonia Sincrotró-Alba, de Joan Guinjoan, i el Concert per a piano i orquestra n. 2, de Serguei Rakhmàninov.

El gran pianista rus Nikolai Lugansky interpreta la part solista del més famós i justament més apreciat dels quatre concerts de Rakhmàninov. Aquesta obra eloqüent, apassionada i d'un romanticisme encès, que segueix els passos de Txaikovski, serà una sorprenent companya de vetllada per a una nova composició de Joan Guinjoan. L'estrena del compositor català, una veritable simfonia inspirada en l'accelerador de partícules, respon a l'encàrrec de la Residència d'Investigadors, del CSIC-Generalitat de Catalunya i del consorci Sincrotró-Alba (Generalitat de Catalunya-Ministeri de Ciència i Innovació).

Dimarts que ve, a partir de les nou del vespre, el canal per internet CatClàssica (www.catclassica.cat) emetrà en diferit la transmissió d'aquest concert.

catmusica.cat

catradio.cat
Anar al contingut