Àmplia participació de TV3 a l'Input 2022

Les produccions de TV3 "Per què volen els avions?" i "Crims", amb el monogràfic dedicat al cas de la Guàrdia Urbana, el documental de TV3 dirigit i produït per Arantza Diez "La Gemma té un pla" i la coproducció "Mironins" han estat seleccionades per participar en l'edició d'aquest any de l'Input, que se celebrarà a Barcelona del 9 al 13 de maig.

Aquest any, l'Input, la trobada internacional anual en què es duen a terme diverses sessions per parlar i debatre sobre els reptes i el futur de les televisions públiques d'arreu del món, se celebrarà al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, del 9 al 13 de maig. L'Input 2022 posarà el focus a explicar històries amb interès públic i mostrarà el talent, els programes i els projectes innovadors en nous formats, ficció, entreteniment i comèdia en temps de crisi.

A la trobada, que reunirà 59 televisions públiques de 28 països i en què es mostraran 85 programes televisius de diferents formats dels 190 presentats, TV3 hi participarà amb quatre produccions: el monogràfic del cas de la Guàrdia Urbana de la sèrie "Crims", el programa "Per què volen els avions", el documental "La Gemma té un pla" i la sèrie infantil d'animació "Mironins".

El 10 de maig, a la secció "Present with a difference", el festival presentarà quatre projectes audiovisuals encapçalats per presentadors no professionals o no convencionals, entre ells "Per què volen els avions?". L'11 de maig, serà el torn de "La Gemma té un pla". Un cop més, un documental estrenat al "Sense ficció" és seleccionat per participar a la reputada mostra internacional. Ho farà a la secció "How far should we go?", que aplega tres documentals que narren diferents històries en què el fet de cobrir una crisi humanitària implica posar-se un mateix o d'altres en risc.

"Mironins" serà presentada el 12 de maig, al costat de quatre projectes més, a la secció "Images speak louder than words: The medium and the message", que analitzarà com escollir les eines més efectives en animació i en altres formes de narració visual. Finalment, el 13 de maig, el monogràfic de "Crims" sobre el cas de la Guàrdia urbana participarà a la secció "The naked truth: Challenging faction", que analitzarà què aporten al resultat final del projecte la combinació d'elements documentals i ficció.

Aquesta edició del festival, la 44a, l'organitzen el Clúster Audiovisual de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració de TV3, l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i RTVE.

"Per què volen els avions?"

"Per què volen els avions?", una producció de TV3 amb la col·laboració de La Kaseta Ideas Factory i dirigida per David Fontseca, és un projecte inclusiu que vol trencar estereotips a través del seu presentador, l'Eloi Collell, un jove amb síndrome de Down que té curiositat per tot el que l'envolta. En cada episodi, l'Eloi es planteja una pregunta i va a buscar-ne les respostes d'una manera original i divertida.

"Per què volen els avions?" és una de les cinc propostes guanyadores de la primera convocatòria pública de projectes audiovisuals innovadors que la CCMA va obrir el setembre del 2018.

TV3 va rebre per aquest projecte un Premi Especial en l'edició de l'any passat dels Premis Zapping per ser altaveu de la integració i la diversitat cultural amb un format en què destaquen la qualitat, els continguts plurals i el to vitalista.

"La Gemma té un pla"

El documental de TV3, dirigit i produït per Arantza Diez, narra una història extraordinària, la de la Gemma, una infermera catalana que decideix ajudar refugiats de guerra sirians i afganesos a sortir clandestinament de Grècia i de Sèrbia.

Estrenat al "Sense ficció" el març de l'any passat, el documental va participar al gener en la secció competitiva Històries d'Europa del FIPADOC (Festival Internacional de Documentals Audiovisuals) i anteriorment als Prix Europa, el festival de radiodifusió paneuropeu més influent, en la categoria de millor documental europeu; als DIG Awards, en la categoria de millor reportatge llarg, i al desembre va rebre el Premi Civisme 2021 que atorga el Departament de Drets Socials de la Generalitat.

"Mironins"

La sèrie "Mironins", dirigida a nens d'entre 3 i 7 anys d'edat, està basada en l'obra "Mironins. Un llibre per jugar i aprendre amb Joan Miró", d'Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy. És una esbojarrada aventura multicolor en l'increïble món de l'art, plena d'humor i fantasia perquè els nens es diverteixin mentre fan servir la imaginació.

Els protagonistes d'aquesta producció són tres gotetes de pintura (Ro, Blu i Low) que cobren vida als quadres de Joan Miró. Són els Mironins, tres amics inseparables que viatgen d'obra en obra per viure aventures trepidants al costat d'una infinitat de personatges tan surrealistes com inoblidables. A l'interior dels quadres, els Mironins descobriran el fascinant univers de l'art, on la creativitat i la imaginació són inesgotables.

"Mironins" és una sèrie creada per Mikel Mas Bilbao i Celia Rico Clavellino i produïda per Cornelius Films, Wuji House, WD Walking The Dog, Hampa Studio, Peekaboo Animation, Televisió de Catalunya, À Punt, RTVE i Ketnet. Compta amb el suport de la Fundació Joan Miró, Successió Miró, Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Institut Valencià de Cultura (IVAC), VAF i Creative Europe Media, The Media Pioneers, GAC, PROAnimats i Catalan Films.

"Crims": El cas de la Guàrdia Urbana

"Crims", l'exitosa sèrie de "true crime" creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory i presentada i dirigida per Carles Porta, va dedicar un monogràfic de quatre capítols al crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

La sèrie va posar llum a la foscor en aquest cas que va començar amb una troballa d'un cotxe cremat al voral d'un camí. Gràcies a la matrícula poden saber que el cotxe pertany a Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els Mossos reconstrueixen les seves últimes hores de vida i comencen a trobar incongruències en les declaracions de les persones més pròximes al desaparegut: Rosa Peral, la parella de la víctima, també agent de la Guàrdia Urbana, i l'Albert, el seu examant.

Aquest monogràfic de la sèrie és el que ha tingut una audiència més alta, amb 448.000 espectadors de mitjana, que representen el 20,4 % de quota de pantalla.

tv3.cat/crims
tv3.cat/perquevolenelsavions
tv3.cat/senseficcio
tv3.cat/mironins

Anar al contingut