Acusacions entre els candidats a la presidència del Barça en el primer debat, a Catalunya Ràdio

Els quatre candidats a la presidència del F.C. Barcelona ¿Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito¿ han participat en el primer debat de campanya, organitzat pel programa "El matí de Catalunya Ràdio", amb Manel Fuentes.

El projecte esportiu ha servit per obrir el debat i també l'intercanvi d'acusacions. Marc Ingla ha demanat, reiteradament, a Sandro Rosell que digués la veritat: "No tinguis por de dir la veritat, treu-te les caretes. No diguis, Sandro, que arribaràs al club i parlaràs amb Txiki Begiristain perquè ni el trucaràs. No diguis que miraràs si Johan Cruyff vol ser president d'honor o no, perquè no el vols per a res." Rosell ha explicat que d'entrada Txiki no serà el director esportiu perquè "ell mateix va dir que plegava" tot i que ha afegit que no vol donar noms per no encarir-ne el preu. I sobre Cruyff, Rosell ha replicat a Ingla demanant-li que sigui "rigorós" perquè el que ell havia dit és que li ho demanarà al soci.

Tolerància zero contra els violents


Marc Ingla ha afirmat que hi ha boixos nois que proclamen "Sandro, president" i ha demanat a Rosell què anés "amb compte". Per la seva banda, Agustí Benedito ha acusat Rosell d'haver comptat amb la presència de boixos nois en les reunions de precampanya: "Jo sé que tu has tingut reunions amb la Grada Jove, no amb els Boixos. I a mi em diuen que en alguna d'aquestes reunions hi ha entrat algun representant dels Boixos. Potser tu no ho sabies i no s'identificaven. I no parlo per parlar. Vull dir que jo tinc informació que en algunes reunions de les que has fet, boixos nois han assistit a les reunions". Sandro ha remarcat que s'ha reunit amb "grups d'animació no violents", ha demanat que no es faci demagògia i ha promès, com els altres candidats, "tolerància zero" amb els violents.

Unicef a la samarreta

Durant el debat, Marc Ingla també ha insinuat que si Sandro Rosell fos president del F. C. Barcelona, voldria treure l'Unicef de la samarreta del primer equip i posar-hi una marca comercial. Un fet que Rosell ha negat: "Seguirem amb l'Unicef i felicito el president Laporta per aquesta decisió."

A més Rosell s'ha referit al futbol base, que ha assegurat que ha d'alimentar el primer equip, i ha assenyalat que els últims jugadors que han pujat són els que va contractar amb Joan Colomer: Jeffren i Pedro.

Socis del Barça

Ingla també ha acusat Sandro Rosell de voler tancar el club als seus familiars: "Som un club obert i universal, és la nostra força, i el que tu has dit i els membres de la candidatura és que tancareu el fer-se socis als familiars dels socis actuals. Sandro, vols anar de ‘més d'un club' a ‘menys d'un club', a ser el teu coto privat de les teves famílies i de les famílies dels teus negocis." Rosell ha negat aquestes acusacions i ha insistit que és "urgent regular l'entrada dels socis" arran del desenvolupament de les noves tecnologies.

Projecte Norman Foster


Pel que fa al projecte Norman Foster, Marc Ingla, Sandro Rosell i Agustí Benedito l'han descartat, mentre que Jaume Ferrer ha afirmat que "el projecte no existeix" i ha afegit que ara per ara és "només una maqueta que s'ha de desenvolupar".

El contracte amb l'Uzbekistan


Agustí Benedito també ha criticat l'acord que el Barça manté amb un club de l'Uzbekistan: "Laporta ha fet coses molt mal fetes. Per exemple, el Barça no hi ha d'anar a fer res amb règims polítics com el de l'Uzbekistan. (...) Els presos polítics els bullen en vida, denunciat per Aminista Internacional. És la màfia uzbeka i ell té una relació estreta amb una persona molt lligada al règim com és la filla del dictador. Per tant, el Barça no hi ha d'anar a fer res." Benedito també ha acusat Laporta de voler treure'n un "benefici personal de quatre milions d'euros" . El candidat continuista, Jaume Ferrer, ha sortit en defensa de Laporta dient que "no es podia defensar" perquè no era al debat. A més, ha afirmat que el Barça no té cap contracte amb l'Uzbekistan sinó amb "un equip de futbol" i que el contracte diu que "vénen aquí a fer un entrenament" i que després el Barça "ha d'anar a jugar un partit amistós allà". També ha afegit: "Si aquest país està tan malament, no podem prohibir que els nens vegin els jugadors del Barça."

Ferrer també ha remarcat que el model actual "ha funcionat i ha donat molts títols" i ha afegit que el soci "està feliç". Per tot plegat, ha afirmat que tot el que funciona "és millor no tocar-ho".

El Barça de les sis copes

El candidat Jaume Ferrer també ha criticat Marc Ingla per haver-se fotografiat amb les sis copes aconseguides pel Barça de Pep Guardiola: "Marc, em sorprèn que t'apropiïs d'una cosa en la qual tu no hi vas participar perquè no hi eres, que són les sis copes. Em va estranyar ahir veure la foto a la teva seu, amb les sis copes -què no sé com ho vas fer per portar-les-, perquè relament no hi vas ser. I recorda, Marc, que quan tu vas ser vicepresident esportiu del club, el club és quan ha quedat més mal classificat a la lliga d'aquests últims set anys". Ingla ha replicat a Ferrer assegurant que "sí que existia" i li ha donat les gràcies per la confiança -ha dit- que li va donar ell i també "el president Laporta i tota la junta per arreglar el projecte esportiu".

catradio.cat/mati

Anar al contingut