6 produccions amb la participació de 3Cat obtenen 9 nominacions als premis Forqué

Els Premis José María Forqué han anunciat les nominacions de la seva 29a edició. Entre les nominades que opten a premi es troben sis produccions amb la participació de 3Cat: "20.000 especies de abejas" d'Estibaliz Urresola, "Upon Entry" de Juan Sebastián Vázquez i Alejandro Rojas, "Saben aquell" de David Trueba, "Un amor" d'Isabel Coixet, "Dispararon al pianista" de Fernando Trueba i Javier Mariscal, i "Momias" de Juan Jesús García Galocha.

Els Premis José María Forqué han anunciat les nominacions de la seva 29a edició amb "20.000 especies de abejas", "Cerrar los Ojos", "La sociedad de la nieve" i "Upon Entry (La llegada)" com a finalistes a la categoria de millor llargmetratge de ficció. D'aquests quatre finalistes, "20.000 especies de abejas" i "Upon Entry" compten amb la participació de 3Cat. 

En la categoria de millor llargmetratge d'animació es troben les produccions participades per 3Cat, "Dispararon al pianista" i "Momias". 

Dins de la categoria de millor interpretació masculina es troben nominats: Alberto Ammán per "Upon Entry", David Verdaguer per la coproducció de 3Cat "Saben aquell" i Hovik Keuchkerian per "Un amor". La seva coprotagonista a "Un amor", Laia Costa està nominada a millor interpretació femenina. 

Finalment, la guanyadora de la Berlinale "20.000 especies de abejas" opta al premi José María Forqué 2023 al Cinema i Educació en Valors. 

Els guardons de la indústria audiovisual espanyola, que se celebraran el 16 de desembre al Palau Municipal – Ifema Madrid, obren la temporada de premis en un any en què la producció audiovisual ha demostrat la seva immensa qualitat obtenint reconeixements a festivals internacionals com el de Berlín o Sant Sebastià. Les obres finalistes als Forqué han estat seleccionades d'un total de 397 candidates (75 més que l'any passat). 

Anar al contingut