Bilbao

Bilbao homenatja Eduardo Puelles amb un funeral amb tots els honors

L'inspector de policia Eduardo Puelles, assassinat per ETA amb una bomba adherida al seu vehicle a la localitat biscaïna d'Arrigorriaga, rep l'últim comiat. Minuts després de la concentració silenciosa de rebuig a la banda terrorista que s'ha fet davant l'Ajuntament d'Arrigorriaga i just abans dels funerals, el germà de l'última víctima mortal d'ETA, Josu Puelles, no ha volgut qualificar el seu germà "d'una víctima més del terrorisme", sinó que ha volgut deixar clar que és "un heroi de les llibertats".

Actualitzat
Centenars de persones han assistit a l'església de San José de Bilbao al funeral per a Eduardo Puelles, l'última víctima d'ETA. El fèretre ha sortit de la capella ardent i ha estat conduït cap a l'església cobert amb una bandera espanyola i en braços dels tres cossos policials: Policia Nacional, Guàrdia Civil i Ertzaintza.

A l'acte hi ha estat presents una nombrosa representació política, encapçalada pel lehendakari del govern basc, Patxi López, i la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega. Els prínceps d'Astúries també s'han desplaçat fins a Bilbao per fer costat als familiars de la víctima.

Concentracions en diferents punts de l'Estat

Els dos germans i la mare d'Eduardo Puelles han rebut el suport dels seus veïns minuts abans del funeral en la concentració silenciosa que s'ha fet davant l'Ajuntament d'Arrigorriaga. Josu Puelles ha manifestat que el seu germà "no és una víctima més del terrorisme, sinó un heroi per la lluita per les llibertats d'aquest país". "No som conscients que darrere de la llibertat de cadascú i de les llibertats col·lectives, hi ha una feina policial de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil, de l'Ertzainza, de les policies locals, que de vegades la menyspreem simplement perquè són cossos policials i en tenim una idea arcaica", ha lamentat.

En altres localitats de l'estat espanyol també s'han fet concentracions silencioses per recordar l'última víctima d'ETA.

La banda colpeja la lluita antiterrorista

ETA ha escollit un membre destacat de la lluita antiterrorista per cometre el primer atemptat mortal des que el socialista Patxi López és lehendakari i el setè des del trencament de l'última treva.

Eduardo Puelles era inspector en cap de la del Grup de Vigilàncies Especials de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional, i tot apunta que la banda l'hauria marcat com a objectiu per la seva rellevància en la lluita antiterrorista. ETA l'ha assassinat fent esclatar una bomba adossada al seu cotxe, un mètode que l'organització no feia servir des del 2003.

Segons fonts de la investigació, els autors de l'atemptat serien membres no fitxats d'ETA, pertanyents al "comando Biscaia" i autors de dos atemptats més comesos a la zona en els últims dos anys.

L'artefacte que ha fet esclatar el vehicle d'Eduardo Puelles estava compost, segons la investigació, per entre 1,5 i 2 quilos d'explosiu i l'haurien col·locat a prop del dipòsit de combustible.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut