Brussel·les

Zapatero denuncia els efectes del "terrorisme inhumà i cruel" d'ETA

El president del govern espanyol ha condemnat des de Brussel·les l'atemptat d'ETA que ha mort un agent de la Policia Nacional. Zapatero, que havia de participar en la reunió de la nova presidència europea, ha comparegut per expressar el seu "suport més ferm" a la família de la víctima, als cossos de seguretat de l'Estat i al govern basc, que viu el seu primer atemptat mortal amb Patxi López com a lehendakari.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha modificat la seva agenda durant la visita a Brussel·les per condemnar amb fermesa l'atac d'ETA contra un policia a Arrigorriaga. El president espanyol ha assegurat que els cossos de seguretat ja han passat a l'acció i que ja estan seguint la pista dels autors "d'aquest assassinat covard" per posar-los en mans de la justícia.

El president espanyol ha reconegut que, tot i que ETA està debilitada, el seu executiu era conscient que podia tornar a atemptar en qualsevol moment. Ara, assegura, cal que tant el govern com les forces de seguretat actuïn amb "fermesa i determinació" per posar "fi a la barbàrie".

Zapatero ha expressat el seu condol a la família i ha acabat el discurs de manera optimista assegurant que els ciutadans bascos ben aviat veuran "un horitzó de pau".

Rajoy ofereix col·laboració

El líder del Partit Popular i cap de l'oposició, Mariano Rajoy, també ha rebutjat des de Madrid l'acció d'ETA. El popular ha ofert la seva col·laboració tant al govern basc com al Ministeri de l'Interior per "derrotar ETA", tot i que ha afegit que això només s'aconseguirà amb la "unitat de la societat".

La resta de partits polítics, així com sindicats i organitzacions empresarials, es reuniran aquesta tarda al Congrés dels Diputats per escriure un comunicat conjunt de condemna de l'atemptat d'ETA, que faran públic a partir de les 17 h.

Reaccions des de Catalunya

El president de la Generalitat, José Montilla, també ha expressat el seu condol a la víctima d'avui d'ETA, i en nom del govern català ha manifestat el seu rebuig al terrorisme. L'atemptat ha sorprès Montilla en una visita a Tarragona, i allà s'ha afegit a les mostres de condol de les autoritats locals. Montilla ha afirmat que "malgrat aquest criminal atemptat, el terrorisme està més feble que mai, i estic convençut que el dia del final del terrorisme està més a prop que mai".

A Barcelona, tant a la plaça de Sant Jaume com davant del palau del Parlament s'han fet minuts de silenci com a mostra de rebuig a l'atemptat, en els quals han participat representants de totes les forces polítiques. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha sumat a la condemna de l'atemptat d'Arrigorriaga. Hereu ha afirmat que ETA s'ha col·locat en un "carreró sense sortida" i ha assegurat que els demòcrates "guanyaran aquest combat".


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut