Palma

Jaume Sastre es troba "al límit" després de 40 dies en vaga de fam

Els metges li aconsellen que abandoni la vaga de fam perquè el seu cos comença a patir de forma severa

RedaccióActualitzat

Avui ja fa 40 dies que Jaume Sastre està en vaga de fam a Mallorca per defensar l'educació digna en català. La família i membres del grup de suport es reuneixen avui amb ell per prendre una decisió. Els metges li aconsellen que abandoni la vaga de fam en constatar que el seu cos es troba "al límit" i que comença a patir de forma molt severa les conseqüències de mantenir-se 40 dies sense ingerir aliment.

Precisament Sastre deia divendres passat que de la vaga de fam "em poden fer sortir els metges o em pot fer sortir en Bauzá". I afegia que "ha arribat un punt que ens hem de sacrificar".

El portaveu de la seva família, Biel Majoral, confia que Jaume Sastre abandoni la protesta després de l'alerta dels metges que la seva salut es troba en una situació límit d'alt risc. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Majoral ha dit:

"Hem de tenir una conversa molt serena amb ell. El que necessita aquest país són lluitadors actius, i al capdavant d'una lluita ben necessària".

Majoral ha criticat que al llarg d'aquests 40 dies el president Bauzá ni ha dit res ni s'ha posat en contacte amb Sastre o amb el grup de suport. Però creu que la protesta ha aconseguit remoure el PP a les Illes i s'ha demostrat que a Mallorca hi ha diferents sensibilitats. Prova d'això és, a parer seu, la visita que la setmana passada va fer l'expresident de les Illes Gabriel Canyelles a Jaume Sastre.

Aquest dissabte una gran manifestació convocada per Som Escola va omplir els carrers de Barcelona, des de la plaça Tetuan fins al parc de la Ciutadella. Durant la manifestació, que va convocar 25.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 100.000 segons els organitzadors, es van veure pancartes a favor de Jaume Sastre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut