El president palestí, Mahmud Abbas, amb el seu gabinet. (Foto: Reuters)
El president palestí, Mahmud Abbas, amb el seu gabinet. (Foto: Reuters)
Washington

Els Estats Units anuncien que israelians i palestins reprenen les converses de pau

El Departament d'Estat nord-americà ha anunciat que totes dues parts han acceptat enviar representants d'alt nivell a Washington per reprendre els contactes. Els equips negociadors ja es desplacen al lloc de la reunió, on, sota la mediació nord-americana, abordaran durant dos dies el pla de treball per desenvolupar aquest procés els pròxims mesos.

RedaccióActualitzat
Israelians i palestins reprenen avui les converses de pau, després d'un parèntesi de més de tres anys. El Departament d'Estat nord-americà ha anunciat que totes dues parts han acceptat enviar-hi representants d'alt nivell per reprendre els contactes. Els equips negociadors ja es desplacen a Washington i, sota la mediació nord-americana, abordaran durant dos dies el pla de treball per desenvolupar aquest procés durant els pròxims mesos.

Aquest anunci arriba poques hores després que el govern israelià hagi aprovat l'alliberament de més d'un centenar de presoners palestins reclosos abans dels Acords d'Oslo del 1993; una concessió que no ha estat fàcil per al primer ministre hebreu, Benjamin Netanyahu, que ha hagut de convèncer els socis de govern i, fins i tot, diversos membres del seu mateix partit, que s'hi oposaven.

El govern israelià també ha aprovat un projecte de llei que preveu que tot acord de pau amb els palestins se sotmeti a referèndum.
Anar al contingut