Pròxim Orient

Israel dóna llum verda a l'alliberament de més d'un centenar de presos palestins

Finalment, el govern israelià ha acceptat alliberar més d'un centenar de presos palestins amb condemnes de llarga durada per reactivar el diàleg amb l'ANP.

RedaccióActualitzat
El govern israelià ha donat llum verda, finalment, a l'alliberament de més d'un centenar de presos palestins amb condemnes de llarga durada per reactivar el diàleg amb l'Autoritat Nacional Palestina (ANP).

La mesura, que s'ha acordat aquest diumenge en la reunió setmanal del Consell de Ministres, pretén donar un impuls a la represa de les converses de pau, que estaven bloquejades des del 2010. L'ha impulsat el primer ministre, Benjamin Netanyahu, que ha hagut de mantenir converses maratonianes amb els membres del seu govern més reticents a alliberar presoners.

Aquesta és una de les concessions que el secretari d'estat nord-americà, John Kerry, va aconseguir de Netanyahu per poder reprendre el procés de pau.

Si tot va bé, la setmana que ve es reuniran a Washington la negociadora israeliana, Tzipi Livni, i el representant palestí, Saeb Erekat, per començar el diàleg preliminar amb la mediació de l'administració Obama.

En la reunió d'aquest diumenge, el govern israelià també ha acordat que sotmetrà a referèndum els acords que es puguin adoptar amb l'Autoritat Nacional Palestina, si preveuen l'intercanvi de territoris.
Anar al contingut