Corominas durant la seva intervenció.
CDC reclama a Duran que deixi de generar dubtes.
Cerdanyola del Vallès

Corominas reclama a Duran que deixi de generar dubtes i Rull li retreu que "potinegi" amb el calendari

Els dirigents de Convergència han advertit avui al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ERC "no és adversari" i que en el procés sobiranista "no es poden anar generant dubtes", durant un Consell Nacional en què s'ha aprovat el codi ètic de CDC i en el qual el partit ha reafirmat la seva innocència en el "cas Palau".

RedaccióActualitzat
Els dirigents de CDC han advertit avui al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ERC "no és adversari" i que en el procés sobiranista "no es poden anar generant dubtes", durant un Consell Nacional en el qual el partit ha reafirmat la seva innocència en el "cas Palau".

Després d'una setmana en què Duran ha afirmat que ERC era un "adversari" seu i que considerava que hi ha raons per ajornar la consulta més enllà del 2014, els consellers de CDC reunits avui a Cerdanyola del Vallès han sentit la rèplica del partit per boca del vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, i del secretari d'Organització, Josep Rull.

Corominas ha defensat que, encara que el lideratge en el procés sobiranista sigui de CiU, ERC ofereix "solidesa" a la federació nacionalista gràcies al pacte de legislatura, de manera que, lluny de tractar-lo com a adversari, s'han de teixir "complicitats" tant amb els republicans com amb les altres forces que aposten pel dret a decidir.

Sense posar en qüestió la continuïtat de la federació de CiU, Corominas ha deixat clar que les seves crítiques a Duran són per cohesionar encara més l'aliança "en un camí que es diu estat propi i que no té marxa enrere". "Podem tenir matisos, però en aquests moments tan complicats no podem anar generant dubtes", ha afegit.

Coromines recorda que "no hi haurà cap pas enrere" ni canvis en el calendari perquè "les prioritats no han canviat". En aquest sentit, el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, retreu a Duran que "potinegi" amb el calendari i recorda que l'objectiu final no és la consulta, sinó l'estat propi.

Aprovat el codí ètic

Durant aquest Consell Nacional, en el qual CDC ha aprovat un codi ètic intern que no concreta el tracte als imputats, també ha planejat l'escrit del fiscal sobre la trama del Palau de la Música, del qual el president català, Artur Mas, ha dit que està fet "sense proves" i d'acord amb "suposicions", a l'hora que ha rebutjat que el seu partit hagi comès actes delictius.
Anar al contingut