El president Mas, al Consell Nacional de CDC.
El president Mas, al Consell Nacional de CDC.
Bellaterra

Mas diu que les acusacions de l'informe del fiscal del "cas Palau" són suposicions sense proves

L'endemà que la Fiscalia va assegurar en l'escrit de conclusions que hi va haver un pacte delictiu estable entre CDC i l'empresa Ferrovial, el president Mas dóna explicacions.

RedaccióActualitzat
"Demostrarem que les acusacions no tenen cap base". Amb aquesta rotunda confiança, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit al pas de les acusacions de la Fiscalia Anticorrupció, que assegura que Ferrovial va pagar 6,6 milions d'euros a l'òrbita de CDC com a comissions per a obra pública adjudicada.

"Llegeixin l'informe del fiscal -insta Mas als periodistes. Ningú diu que hi hagués un tracte de favor amb Ferrovial", assegura el president, que insisteix: "S'acusa CDC de diferents fets sense proves i en base a suposicions." Malgrat això, Mas diu que no té inconvenient a comparèixer en el Parlament per donar explicacions.

"No tinc cap inconvenient a donar la cara. Els responsables de finances de CDC sempre m'han dit que no van existir irregularitats i me'ls crec, així que no ens fa por anar a judici, que esperem que es faci el més aviat possible", ha afirmat.

Convenis "poc estètics però legals"

El president de la Generalitat sí que ha admès l'existència d'uns convenis amb el Palau de la Música i la Fundació Trias Fargas que, tot i ser "legals i transparents", podrien ser "poc estètics". Per això, en coneixe'n l'existència, va ordenar "que es tornessin els 600.000 euros que comportaven".

Mas ha evitat valorar si hi ha intencionalitat política en l'escrit del fiscal, tot i que sí que ha dit que els experts del seu partit consultats li comenten que "hi ha afirmacions sorprenents" en el text, sense aportar proves, essencialment basat en "suposicions".

També ha descartat que l'acusació de la fiscalia afecti el presitigi de la Generalitat o de la governabilitat de Catalunya -amb un pacte amb ERC- perquè, al seu entendre, no s'ha de donar més importància a l'acusació de la fiscalia -que de vegades actua amb "criteris diferents"- que al judici, en què el jutge escoltarà les parts i dictarà la sentència.

A més, Mas ha recordat que a la Generalitat no se l'acusa de res ni està provat que hi hagi hagut tracte de favor a Ferrovial des de l'administració catalana.

El president de CDC, Artur Mas, ha fet aquestes declaracions durant el Consell Nacional que el partit celebra a Bellaterra l'endemà que la Fiscalia va assegurar en l'escrit de conclusions que hi va haver un pacte delictiu estable entre la formació i l'empresa Ferrovial.
Anar al contingut