Un manifestant ferit espera ser atès a Siliana (Foto: Reuters)
Un manifestant ferit espera ser atès a Siliana (Foto: Reuters)
Siliana

Revifen les protestes a Tunísia i la repressió policial deixa més de 300 ferits

Les protestes contra el govern tunisià sorgit de la Primavera Àrab revifen a la regió de Siliana, al sud del país. La dura repressió policial provoca més de 300 ferits.

RedaccióActualitzat
Més de 300 ferits, una vintena dels quals greus, aquest és el resultat de dos dies de violents enfrontaments amb la policia. Els metges denuncien l'ús de noves armes repressives, com els perdigons, que ja han fet que una dotzena de persones hagin perdut la vista. Les protestes van començar dimarts, després de la negativa del governador a escoltar les reclamacions dels manifestants.

Els tunisians protesten per l'augment desorbitat de l'atur i la falta d'atenció per part de l'administració central, i exigeixen l'alliberament d'activistes empresonats des de l'inici de l'anomenada "primavera àrab".

El govern islamista assegura que, si les manifestacions són pacífiques, no hi haurà repressió. A Tunis, la capital, dimecres hi va haver diverses concentracions de suport als habitants de Siliana davant del Ministeri de l'Interior.

Els partits de l'oposició ja han denunciat l'ús desmesurat de la forca per part de la policia. Els veïns de Siliana han convocat noves manifestacions per a aquest dijous. Els sectors més progressistes alerten que la falta d'experiència del govern islamista d'Enahda en la gestió pública i la falta de recursos estan causant una fractura social i regional al país.

I afegeixen que per empènyer la transició democràtica iniciada ara fa dos anys als carrers s'ha de propiciar el desenvolupament econòmic i generar perspectives de futur. Dues reclamacions històriques dels habitants de la regió de Siliana.
Anar al contingut