Tyrese Rice intenta taponar el debutant Marcos Knight (EFE)

Victòria de mínims del FC Barcelona Lassa davant del Tecnyconta Saragossa a la Lliga Endesa (91-88)

El FC Barcelona Lassa no ha pogut desempallegar-se en cap moment del Tecnyconta Saragossa, un dels implicats en la lluita per salvar la categoria, i fins i tot ha patit per guanyar

Daniel AlentoActualitzat

Una vegada aparcada definitivament l'Eurolliga, el FC Barcelona s'ha de centrar en l'únic títol que pot guanyar aquesta temporada, la Lliga Endesa. Davant el Tecnyconta Saragossa, però, ha donat la impressió que l'objectiu encara queda una mica lluny. Davant d'un dels equips involucrats en la lluita per evitar el descens els blaugranes, que no han estat capaços en cap moment de trencar el matx, han necessitat d'un triple salvador de Tyrese Rice (17 punts, 4 assistències) per guanyar 91-88.

El primer quart ha estat igualat (21-20). Henk Norel ha tancat bé en defensa Ante Tomic, però el pivot ha sabut generar espais que han aprofitat especialmente Stratos Perperoglou (17 punts) i Tyrese Rice. Els aragonesos han arribat a tenir 4 punts d'avantatge en uns bons minuts de l'aler Robin Benzig (17 punts), que s'ha carregat molt aviat amb 2 faltes.

El segon quart s'ha obert amb 5 punts seguits d'Alex Renfroe, retornat després del seu permís de paternitat. Dos triples de Marcus Eriksson i Aleksander Vezenkov (21 punts) han donat al Barça 10 punts de marge, 34-24. L'aler pivot, en un gran segon quart, ha encadenat 7 punts seguits. L'equip, però, s'ha desconnectat encaixant un parcial de 3-12 amb molts punts en transició dels visitants liderats pel debutant Marcos Knight. Després d'un temps mort de Bartzokas, els catalans han fet una altra estirada per arribar guanyant al descans, 46-40.

Amb els punts de Stevan Jelovac (25 punts, 4 rebots) el Tecnyconta ha tornar a acostar-se a l'inici del tercer quart. Un triple del serbi ha empatat el partit a 50. Brad Oleson, amb 4 punts consecutius, ha donat un respir al Barça. Ja amb Jelovac descansant a la banqueta i amb Vezenkov i Petteri Koponen (11 punts) recuperant la inspiració, els blaugrana han tornat a escapar-se, 72-64. Un triple a l'últim segon de Jelovac ha deixat els de Saragossa a 5 punts al final del període, 72-67.

Isaac Fotu (10 punts, 4 rebots) ha fet mal al Barça en la pintura en els primers atacs dels 10 minuts finals.Un triple de Tomás Bellas ha empatat el matx a 74 amb 6 minuts per jugar-se. Cinc punts seguits de Perperoglu ha donat una mica de tranquil·litat als barcelonistes, tot i que els ha durat poc. El Tecnyconta Saragossa ha encaixat el cop, s'ha aixecat i fins i tot ha pogut posar-se al davant. Jelovac ha posat l'ai al cor al Palau Blaugrana amb un 2+1 a 1 minut del final i Bellas (17 punts) ha empatat a 88 amb dos tirs lliures quan faltaven 10 segons. Rice ha sentenciat amb un triple a l'últim segon.